Dnes je 24.10.2024, Svátek má Nina, zítra Beáta

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Zářivý cíl 1

Publikováno: 2.10.09
Počet zobrazení: 1276


      Autorka článku: Maura
Já nechci zestárnout a nechci onemocnět
Následující seriál je věnována ženám, které překročily magickou hranici 50 let. Ženám, které celý život obětovaly své rodině a nyní stojí na rozcestí. Hnízdo je prázdné! Všechno, co prožívaly až doposud, se najednou rozplynulo jako sen. A možná, že si mnohá myslí, že lepší část života skončila a je nutné jen trpně očekávat příchod stáří. V nejlepším případě máte manžela, který je vám oporou, ale také prožívá svou dobu stárnutí. V tom horším případě jste osamělá.


Ale v obou případech, když se vaše rodina zmenšila, protože dospělé děti si už zařídily svůj život, musíte něco změnit. Je to opravdu tak! Jedna etapa života skončila a druhá přichází. Je na vás, milé dámy, zda přijmete dary, které Vám nyní život přináší již ve zralém věku a nebo se podáte klamnému pocitu, že ˝už nemá cenu se namáhat˝.
Nezapomeňte, že Váš organismus prochází změnami. Prožíváte hormonální rozlad, který má vliv na Vaše pocity, na Vaše momentální nálady. A uvědomte si, že svůj pocit prázdnoty, třeba i nevědomě nahrazujete něčím, co Vám škodí. Ať je to přemíra jídla, které jste si nikdy nemohly dopřát, protože jste si musely hlídat linii. Je to i alkohol a možná i antidepresiva, kterými se snažíte potlačit stavy smutku, osamění, možná i pocity chybějícího pocitu lásky, které se Vám dostávalo v dobách, kdy jste byly mladé. Cítíte, že jste se v podstatě uvnitř sama sebe nezměnila a proto Vám chybí najednou naplnění Vaší ženské přirozenosti. Snažíte se naplnit pocity prázdnoty prací, ale to Vám způsobuje stav vyčerpanosti a nakonec i nenaplnění. Co dál? Ptáte se. Nevím …

Nový životní program

Proč? Protože nikdy nelze ničím nahradit přirozenost, která si říká o nový program. Pokud však chcete tento program ˝spustit˝, musíte se nad sebou hluboce zamyslit a zjistit, zda jste schopné na tuto obtížnou cestu vykročit. Proč je to obtížné? Ve skutečnosti byste neměly pociťovat strach, ale radost. Protože strach, obavy a nejistota Vás bude odrazovat a nebo nutit se vrátit k zaběhaným stereotypům, mezi které patří řada zlozvyků.

A ty si nyní vypočítáme:

A) Udržování styků s lidmi, kteří podobně jako vy, nejsou schopni opustit stereotypy. Tím se utěšujete a místo, abyste prováděly změny, tak zapadáte do pasivity. Nekladete si otázky o svém způsobu života, ale přizpůsobujete se svému okolí. Ke své škodě! Na vašem pracovišti se příliš přátelíte se svými kolegy, aniž je dobře znáte. Svěřujete se a tak čím dál lépe spějete k tomu, by v určité chvíli někdo zneužil vašich slabších stránek a spustil vůči vám teror.

B) Místo aktivního života podléháte pocitům únavy a tak se spíš věnujete zírání na podřadné televizní programy, než sobě, svému sebevzdělávání a vyhledávání přínosnějšího trávení volných chvil. Pociťujete stav bezvýchodnosti a přicházíte o rozvoj vašeho duševního života. Dostavuje se stav deprese, protože máte důvodný pocit, že upadáte!

C) Bezmyšlenkovitě se přejídáte potravinami, hlavně ve večerních hodinách, které mají spoustu kalorií, pijete přeslazené nápoje a tak si nevytváříte stravovací program, vhodný pro stav Vašeho organismu. A to děláte hlavně večer, kdy máte konečně klid! A vaše váha neutěšeně stoupá!

D) Nemáte zaběhnutý spánkový režim, buď mnoho spíte a nebo málo. Zatěžujete se zbytečnými starostmi, které stejně v noci nevyřešíte a tak nemůžete usnout. Pokud se uchýlíte k používání prášků na spaní, pak se ráno probouzíte stejně tak unavená, jako večer, když jste šla spát. A jste ve stresu, protože Vás to zpomaluje!

E) Možná, že udržujete milostný vztah, který už dávno nemá pro vás smysl a vy se tak bojíte samoty, že raději v něm zůstáváte i s vědomím, že vám škodí po citové stránce. Ubíjí ve vás city a pocit lásky, jako životodárné síly, se ztrácí. A to vás vrhá zpět, místo dopředu!

Pokud máte to štěstí, že žijete v manželství, pak máte nakročeno k tomu, abyste se pokusila vrátit svůj partnerský život do dob, kdy jste byli ještě bezdětní a milovali jste se, nevědomí si reality, která vás dva očekává. A svému manželovi hodně dlužíte, neboť vám věnoval svůj život!

F) Máte plný byt zbytečných věcí, ale říkáte jim památky a nemáte sílu se jich zbavit. Tím se vám komplikuje úklid a uspořádání věcí, které nyní potřebujete mít na dosah. Na tyto zbytečné věci se snáší prach. A pomalu a jistě nejste schopna udělat pořádek, který by uvedl vaše prostředí, pro vás tak důležité, do harmonie. Vyhoďte všechno, co nepotřebujete! Vaše muzeum k ničemu není a není nikoho, kdo by vaše ˝exponáty˝ oprašoval.

G) Máte doma zásoby potravin, protože jste byla zvyklá mít při ruce všechno, co jste potřebovala pro vaření pro více lidí. Jste spořivá a tak nic nevyhodíte. A potraviny, jako mouka, podléhá zkáze. Po kuchyni vám létají moly. Místo toho, aby jste udělala v kuchyňské lince pořádek a skutečně si pořídila to, co opravdu máte jíst a ne, co myslíte, že tam máte mít, tak se vám skříňky chaoticky zaplňují. Nemáte přehled!

H) Vaše koupelna, která by se nyní mohla stát vaším královstvím, je plná načatých krabiček krémů a jiných přípravků, které nepoužíváte. Je nevzhledná, nepořádná. A tak si svou koupel ani neužíváte. Nepřemýšlíte nad tím, že byste měla svou pleť osvobodit pravidelnou kosmetikou a trochu přemýšlet, co je pro vás opravdu vhodné. A tak dřív, než vám nějaký krém způsobí kožní problémy, zkuste si udělat řádnou inventuru ve vašich zásobách a zjednodušte si vlastní ošetřování pleti opravdu účinnými prostředky!

Tak co tomu říkáte? Že vás navádím k provedení revoluce ve vašem životě? A proč ne? Zasloužíte si to, protože budete nakonec šťastná a spokojená sama ze sebou. Jestli tedy máte chuť pokračovat v četbě a nechat se trochu inspirovat dalším pokračováním.

Autor: Maura, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: