Dnes je 20.09.2024, Svátek má Oleg, zítra Matouš

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Zářivý cíl 5

Publikováno: 30.10.09
Počet zobrazení: 979


      Autorka článku: Maura
Naučte se sebeovládání
Vzpomínáte si na včerejší den? Naštvalo vás to v práci tak, že jste si sedla s kolegyní na kávu a zákusek, pak ještě jste si dala koňak a nakonec jste vybílila ledničku. Ublížila jste sama sobě proto, že vám někdo ublížil? Tak to jste to vyřešila, milá přítelkyně!


Nemstěte se sama sobě!
Jestliže chceme k něčemu vypadat a hlavně se líbit sama sobě, nestačí zakrýt všechny nedostatky drahými make-upy, tísnit se v korzetu brát uklidňující léky. To nám opravdu v ničem nepomůže. Nikomu. A vy to dobře víte. Nedejte na své kamarádky a známé, že si léčí své bolístky alkoholem, jídlem a zákusky. Jistě vás ani, do dnešní doby, nenapadlo, si na svou zlost koupit svazek ředkviček. Připadá vám to směšné? Zítra a pozítří se už tomu nebudete smát, věřte tomu. A to až pochopíte, že stav vašeho organismu a i psychiky závisí především na zdravém stravování.

Víte co jíte, pijete?
Za mého mládí, a vy to jistě také pamatujete, byl hit – vlašský salát, francouzský salát a rohlíky jako svačinka. A o svátcích či rodinných slavnostech se stůl prohýbal všelijakými pochoutkami, které ovšem byly spíš pomstou stolovníkům, než pro jejich potěšení. A to jsme snad již překonali. On taky nezbývá čas na velké vyvařování, že ano? A tak se cpeme něčím jiným. Bagety s různými ingrediencemi, pěkně to zapijeme nějakým sladkým nápojem,nebo zhltneme pizzu, aniž přemýšlíme, kolik kalorií si dopřáváme. A to jsme ještě nebyli na obědě. Dáte si snad hranolky s majonézou nebo tučné čínské jídlo? Či smažený sýr s hranolky? Nebo řízek? A s takto uspokojeným břichem si sedneme do kanceláře a ještě si dáme kávu a něco sladkého k tomu. A tak jde den za dnem. Neutěšeně. Až zjistíte, že nedopnete sukni nebo že se nemůžete zúčastnit večírku, protože je vám všechno malé. Nemáte už co na sebe. A v tu chvíli, kdy to zjistíte, si musíte říci – konec! Měla bych s tím něco udělat. Měla bych se ovládat a přestat s tímto životem.

Jak to udělat? Využijte toho, že máte ještě zdravý rozum a vybuzujte v sobě sebeovládání. To přeci umíte. Odmítněte tom, co vás láká a co vám tak zvaně ulehčuje život a začněte se starat sama o sebe. S láskou, s přátelstvím a radostí, ne z pouhé nutnosti.

Autor: Maura, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: