Dnes je 16.09.2024, Svátek má Ludmila, zítra Naděžda

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Co si hlídat po šedesátce?

Publikováno: 2.11.09
Počet zobrazení: 1753


      Oční lékař může včas odhalit nebezpečný zelený zákal, čímž může zachránit váš zrak. Některá vyšetření vám mohou ZACHRÁNIT ZDRAVÍ. Vzpomeňte si – opravdu jste je absolvovali?


Jestliže jste oslavili šedesáté narozeniny, ale preventivní prohlídky u lékaře vám pořád nic neříkají, měli byste svůj názor změnit.

Jednou za dva roky se k lékaři vypravte, i když necítíte žádné potíže. Může přijít na závažná onemocnění ve stadiu, kdy vám léčba může zachránit život. Jaká vyšetření byste tedy již měli mít určitě za sebou?

Prevence rakoviny tlustého střeva
Je to rakovina, která má u nás nejvíce obětí. A to celkem zbytečně. Pokud se nádory zachytí včas, je nemoc léčitelná. Většina lidí se nepochopitelně prevenci vyhýbá. Nejde přitom o nic těžkého ani nepříjemného. Ve věku od 50 do 54 let se provádí v jednoročním intervalu a od věku 55 let ve dvouletém intervalu preventivní vyšetření na přítomnost krve ve stolici. Balíček s testem dostanete zdarma od svého lékaře.

Lidem starším 55 let se nabízí ještě druhá varianta, a to endoskopické vyšetření střev. To už je méně příjemné, ale spolehlivější. A stačí ho absolvovat jednou za deset let.

Více si můžete přečíst ZDE.

Zdroj: MFDnes – autor: Milan Vodička: Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: