Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Jak jsem rozmlouval s bačou a nepřivedl ovce na salaš.

Publikováno: 1.11.09
Počet zobrazení: 1264


      Autor článku: Jaromír Šiša

Občas mě přepadne touha narovnat podlomené zdraví. Zjistil jsem, že nejlépe se narovnává v termálních pramenech, a protože u nás jsme na tom s takto vyvěrající vodou mizerně, zajíždím do osvědčených i neobjevených lokalit, o kterých jsme si ještě nedávno mysleli, že jsou naše.


Hned druhý den pobytu v lázních jsem obhlížel neznámý terén. Obchod je obchod, a když někde taková voda pramení, je třeba ji v zájmu turistů a hlavně peněz spoutat, přistavit tobogány a dát tomu anglický název Aqupark, a to naopak nemusím. A tak jsem navštívil místní krčmu. Protože jsem člověk družný a v létě mobilní, nebyl problém navázat tam zpřetrhaná přátelství, a pak už stačilo pár boroviček a došel jsem k informacím nedostupným řadovým turistům. Stačí objet určený kopec, kde pod lesem prýštila do malého jezírka perlivá a teplá voda, za kterou o deset kilometrů níž platí v eurech. Bylo to úžasné hlavně k ránu, kdy padala mlha o otvíral se kraj.

Jednoho brzkého rána jsem na stráni podél cesty k přírodnímu bazénu spatřil stádo ovcí, dva psy a baču.Právě si balil cigáro. Nedalo mi to, a protože to byl bača komunikativní, začal jsem vyzvídat bačovská tajemství. Zajímalo mě především, kdo velí přesunu celého stáda. Dokouřil a pravil: Veď pozri… Zvednul se, přešel cestu a začal stoupat do protější stráně. A ovce? Jen tak, jakoby se nic nedělo, bez mrknutí ovčího oka, ho skoro nezúčastněně obklíčily a kráčely s ním. Nedal jediný povel, jediný zvuk, prostě se jen zvednul a šel. Probudily se ve mně velitelské buňky, a když byl ještě na dostřel, křičím: Pán bača, možem si to zkusiť? Veď choc…
Dokončení článku najdete ZDE.

Autor: Jaromír Šiša, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: