Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Co s ním? – minipříběh

Publikováno: 24.12.09
Počet zobrazení: 1364


      Autor článku: Eva Haltufová
˝Ťuky, ťuk˝, slyšela naše uklízečka a jelikož nic nenechá náhodě a taky jako správná uklízečka musí mít ty správné informace, vydala se za zvukem. A nestačila se divit. Z okna viděla malého ptáčka, jak hbitě klove do naší nové fasády. A to tak hbitě, že polystyrén lítal na všechny strany.

Když bude i nadále pracovat s takovou vervou, rozuměj ptáček, budeme mít problémy. A že se snaží.
Sice byl občas vyplašen, ale to mu nijak nebránilo v brzkém návratu. Je evidentní, že tohoto nezvaného hosta musíme nějakým způsobem vypudit. Prvně padl návrh, navzdory ochranářům přírody a ornitologům, že je zapotřebí se ptáčka zbavit ihned a navždy. Nakonec se známe s jedním zdatným střelcem, který dokonce vlastní diplom mistra republiky ve střelbě a putovní pohár, ale ten se s naším nápadem dvakrát neztotožňoval.

Jenže ptáček jakoby naše myšlenky vycítil a už se neukázal. Asi čtrnáct dní. Pak opět přiběhla uklízečka s tím, že ptáček je v plné práci a že už vykutal takový otvor, kam by se pohodlně vešla celá vrabčí rodina. Střídavě jsme se na něj chodili dívat, jeho pracovitost byla skutečně obdivuhodná, narušená fasáda nikoliv. Přesto ten vykutálený ptáček (jak jsme zjistili z chytrých atlasů, jedná se o strakapouda) získal několik příznivců, dámy mu zcela bezostyšně fandily a dokonce chodily s nastaveným fotoaparátem na mobilu, aby získaly foto – asi dlouho tak krásného ptáka neviděly. Ptáčkovi se pózovat moc nechtělo, většinou uletěl, ale jen proto, aby se zanedlouho zase vrátil a dílo dokončil. Mezitím stačil vyklovat další dutinu na druhé straně naší drahé ( a to doslova, protože nedávno byla rekonstruována) budovy.

No je vidět, že máme několik možností, jak tuto záležitost řešit. Buď vezmeme milého strakapouda na milost a stane se součástí koloběhu našeho podniku a my budeme jen tiše doufat, že nepřizve své kolegy a nebo budeme muset pořídit nějaké odplašovače, což je ale bez záruky – to říkají odborníci. Každopádně se budeme muset tímto problémem seriózně zabývat na poradách vedoucích pracovníků. Myslím, že jako první termínovaný úkol je zajistit makety dravců.

Autor: Eva Haltufová, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: