Dnes je 22.09.2024, Svátek má Darina, zítra Berta

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Vánoce v roce 2009 – 4

Publikováno: 17.12.09
Počet zobrazení: 1442
  Autorka článku: JUDr. Irena Novotná
Rodinu nic tak neupevňuje, jako společné akce, společná rozhodnutí. Vymyslet si společný zdravotní program je skutečně věc náročná a přitom radostná. Je to výrazem péče jeden o druhého a jistě nám všem záleží na tom, abychom si udrželi zdraví, harmonii, klid a pohodu.

Rodinný zdravotní program jako společný dárek.
Vždyť všechny dobré věci začínají od nepatrného nápadu, jak udělat radost všem drahým a milovaným, s kterými nás spojuje pouto rodiny. Nemusíte mít drahé věci, nákladné bazény. Stačí z toho mála vytěžit něco, co všichni ocení a co je devizou i do budoucnosti. Je to podpora zdraví, svěžesti a harmonie každého člena rodiny. A vaše děti si přinesou tento dar do svých rodin. Co na to říkáte?

TeteseptV některé z minulých kapitol jsme hovořili o tom, že vhodně voleným dárkem, který nemusí být ani příliš drahý, můžeme někomu otevřít cestu. Na stránkách Třetího věku se hodně zabýváme otázkami přírody a přírodních přípravků. Myslím, že nikdy neprohloupíte, když uděláte radost dobrým nápadem a podarujete svého bližního pěknou sadou do koupele nebo na ošetření pleti. Než jsem tento článek psala, prošla jsem se internetem. A také jsem se inspirovala, co koupit mé mamince, která mi to nikdy neusnadňuje a pořád mi říká, že všechno, co potřebuje, už má. Ale já vím, že ji trápí artróza a všechny ty prostředky, které jsem ji doporučovala, ji připadají hrozně drahé a zbytečné atd., atd. – však to znáte. Nuže, objevila jsem něco hodně zajímavého. Jsou to výrobky Tetesept. Mořská sůl pro svaly a klouby slouží k uvolnění a relaxaci svalů a kloubů. Je to koupelová přísada vhodná k regeneraci v případě ochablých nebo unavených svalů a kloubů. Slibuje, že se zlepší pružnost a elastičnost svalů, tím i výkonnost. Působí blahodárně při svalové únavě. Kombinace teplé vody a tetesept Mořské soli pro svaly a klouby podpoří prokrvení a uvolnění celého těla. Výrobek obsahuje ve speciální kombinaci osvědčené éterické oleje z kafru, eukalyptu a libavkové silice. Zážitek z koupele umocňuje i působení vápníku , magnesia a železa obsažených v mořské soli. Můžete si to sami prostudovat : http://picnicsro.cz/kompletnisortiment/tetesept/tetesept-morska-sul-pro-svaly-a-klouby-80g.html

Mohu říci, že jsem si jedno balení zakoupila a hned samozřejmě vyzkoušela. Je to opravdu báječná lázeň. A cítila jsem se po ní fantasticky. Udělám mamince pěknou sadu z nabídky a ona bude mít na celý rok báječné koupele.

Ovesná koupel a Hanušovo mýdloO zkrášlující ovesné koupeli jsme si psali na našich stránkách dříve a nyní jsem na trhu objevila již připravený výrobek. Můžete se na něj podívat :
http://www.prozdravi.cz/ovesna-koupel.html

Také jsem ho vyzkoušela a byla jsem velmi spokojená, protože v zimě pokožka trpí a po této koupeli se člověk cítí velmi dobře a připravený ke zdravému spánku. Ovesné koupele jsou doporučovány i pro lidi trpící exémy. Tyto koupele jsou čistě přírodní. A blahodárné účinky můžeme umocnit i několika kousky velmi vkusně balených mýdel, zvaných Hanušovo mýdlo. Je to vynikající český výrobek, tradiční a velmi čistě voní. Neobsahuje alkálie a proto je vhodné k mytí kůže, která nesnáší alkalitu běžných toaletních mýdel. Má hodnotu pH jako povrch lidské kůže, to je kolem 5,5. Pro suchou pleť se hodí norkové, které je tučné a příjemné.
http://www.prozdravi.cz/lekarna/merco-hanusovo-mydlo-norkove-johanka-100g.html

Koupila jsem si z každého druhu jeden a vyzkoušela. Není drahé. Koupila jsem si ho v e-shopu přes internet.

Rašelinové koupeleMyslím, že jsou tradičně nejlepší pro revmatické problémy a vzpomínám si, že moje babička jezdívala do lázní, kde se léčila v rašelinovém bahně. Nyní si můžeme tyto příjemnosti dopřávat doma, aniž bychom museli na lázně celý rok šetřit. Nakonec si můžete prostudovat všechno, co se o rašelině ví, i o její léčebné působnosti :
http://www.asnilek-shop.cz/raselinove-koupele/leciva-raselina/kategorie/cz/

I tento dárek otevírá cestu k poznání, že je nutné se věnovat svým zdravotním problémům a že to lze učinit velmi snadno, příjemně a že konečně se může oblažovat celá rodina. Dokonce si může stanovit i svůj rodinný léčebný program. Co více si darovat, než svěžest, zdraví a spokojenost?

Dárek pro náročné
Už dlouhou dobu si chválím kosmetiku Tarani a jistě neurazíte žádnou ženu, když ji obdarujete tou jemnou a sofistikovaou kosmetikou. Možná, že právě svým dárkem ji otevřete cestu krásných přírodních vůní a velice jemných přípravků k ošetřování pleti.
http://www.maxtrading.cz/shop

Ale tyto kosmetické přípravky nejsou určeny jen ženám, ale i mužům. Nejsou proto zkráceni. I tyto přípravky mohou být součástí vašeho rodinného zdravotního programu. Neboť tyto výrobky počítají i s alergiky! Stačí jen využít poradenství.
Na trhu je mnoho nápadů, vyzkoušet můžete ledacos. A vybrat to, co se bude líbit a co bude vyhovovat všem.

Vyberte svým blízkým pěknou knihu
A aby byla pohoda co nejlepší, jak jinak ji prožít, než u pěkné knihy. Vybrala jsem pro vás autora, který nezklame. Je jím sám Artur Hailey se svým románem Detektiv.
http://knihy.abz.cz/prodej/detektiv-1

Knihu jsem četla jedním dechem. Je sice velmi náročná, protože do děje je zapojeno mnoho postav, ale při pozorném čtení budete překvapeni osudy hlavních hrdinů. Tento spisovatel napsal mnoho jiných románů, které zaujmou pro své zpracování i charakterstikou postav. A pro ty, co mají rádi trochu mystiky a trochu poučení mám typ – jsou to knihy známého lékaře indického původu Deepaka Chopry, který léčil a léčí mnoho významných lidí ve světě. I když vystudoval medicínu, věnuje se tradiční ajurvédě a jeho knihy jsou moudré a velmi uznávané.

http://www.jasminka.cz/kniha/deepak-chopra-jak-ziskat-idealni-vahu.html

Přeji Vám nyní krásné vánoční svátky a mnoho pohody a radosti, rodinného štěstí a spokojenosti i hojnosti.

Autor: JUDr. Irena Novotná, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: