Poslední diskuse
Zdraví
Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...Práce
Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...Co se kde děje
Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...Vaříme po česku 7
Příprava knedlíčků Příprava zelných listů Dušení Ubrouskový knedlík ze zeleniny Příprava Autor: JUDr. Irena Novotná, Foto: Internet
Autorka článku: JUDr. Irena Novotná
Zajímavé a roztodivné pokrmy
Turecké knedlíčky – Chcete si dopřát opravdu luxusní předkrm? Možná, že česká kuchyně už zapomněla na vynikající turecké knedlíky. Ovšem velmi kalorický předkrm, který, jak jsem usoudila, by měl být již hlavním jídlem. Ale při studiu receptu jsem usoudila, že by pokrm mohl chutnat dětem, protože je takový rozmanitý a zajímavý. A také jsem si říkala, že při jeho přípravě se meze fantazii rozhodně nekladou.
Umeleme trochu masa. Oblíbila jsem si směs mletého masa hovězího a vepřového v poměru 1:1. Ale vy můžete použít jakékoliv mleté maso podle svých zvyklostí a chuti. Tak a do mletého masa pak přidám trochu slaniny. Samozřejmě, že opražené, aby náplň dostala chuť, ale pokud se vám zdá, že by to nebylo vhodné, pak jen slaninu pokrájejte a vložte do mletého masa. V hovězí polévce uvařte napolo rýži a přidejte k umletému masu. To je dost důležitý postřeh, protože jsem dříve rýži máčela a pak přidávala k mletému masu, když jsem chtěla plnit papriky. Takže do masa přidejte poloměkkou rýži, mleté maso se slaninou, krájenou cibulku na másle lehce opraženou, zelenou na drobno posekanou petržel a majoránku. Dále přidáme 1 celé vejce, 1 žemli máčenou v mléce, z které jsme však mléko vyždámali, vše dobře osolíme a promícháme.
Zelné listy pěkně očistíme a necháme ve slané vařící vodě 17 minut vařit. Pak je vyndáme a sítu je necháme okapat.Z připraveného těsta, které jsme si udělali z masa a rýže, jak je výše uvedeno, si vytvoříme knedlíčky, o něco větší, než jsou játrové do polévky, ka každý zelný list vložíme jeden knedlíček a zabalíme ho do tvaru koule.
Do kastrolku vložte kus másla, nechte roztát a na to máslo vkládejte koule a nechte je Äž hodiny dusit. Podlévejte hovězím vývarem. Podávejte je ze zeleninou. Ale můžete je také posypat strouhanou žemličkou a polít máslem.
Nemohu si tento recept odpustit protože je opravdu vynikající, všem, který jsem dala ochutnat, byli spokojeni. Je to trochu pracné, ale vaření se musí člověk zkrátka věnovat pořádně.
Na kostky pokrájej žemličky nebo rohlíky. Podle svého. V hrnku rozmíchej 1/8 l mléka, 3 celá vejce a 10 dkg parmezánu. Nezkoušjte nahrazovat jiným sýrem, parmezán má pro hotový pokrm specifickou chuť.Tím pak polij krájené žemle nebo, chcete-li, rohlíky. Přidej 10 dkg na jemné lístky nakrájené žampiony, 20 dkg na drobno nasekaného uzeného masa nebo šunky, na nudličky nakrájete růžičkovou nebo hlávkovou kapustu, 10 dkg květáku, 10 dkg zeleného hrášku. Zelenina musí být před tím dušená. Toto vše zamíchej a vař v ubousku jako jediný knedlík asi 1 hodinu.Uvařený knedlík polij horkým máslem a posyp strouhaným parmezánským sýrem.