Poslední diskuse
Zdraví
Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...Práce
Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...Co se kde děje
Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...Zářivý cíl – můj stravovací program 2
Až si sestavíte jídelníček, navštivte svého lékaře Vzdělávejte se v oboru své diety a vařte zdravě Autor: Maura, Foto: Internet
Autorka článku: Maura
Neberte proces hubnutí na lehkou váhu
Úspěch si zajistíme tím, že se budeme správně chovat během celé terapie. A pokud se neobrátíte na odborníka a budete to zkoušet samy, pak si musíte i osvojit určité znalosti , abyste získaly dovednost při připravě vhodné a účinné strategie pro trpělivé, zdlouhavé, ale účinné hubnutí. To, o čem si nyní povídáme, není určeno pro ty, které nemohou jen dopnout oblíbenou sukni.
Jde o vážný proces, který bude znamenat vždy, že jsme změnily život a přizpůsobily jsme se normálnímu životnímu stylu. Proto se nemůžete chovat tak, že už zítra budete očima mlsat a hltat výlohu cukrárny. A nebo si v noci dáte zdát u šunko-flecích či žemlovkách plnou sladkých jablek a ořechů. Ale brzy poznáte, že my budeme jíst daleko lepší jídla, chutnější a zdravá. A budeme vědět, proč jíme takovou stravu a co jíme. Vyměníte jednu kuchyni za druhou. Vyměníte bývalé chutě za jiné. Tak se toho nebojte a pojďme dál!
Svěřte se svému lékaři, že se snažíte hubnout a že byste byly rády, kdyby vám pomohl hlídat dostatek živin v potravinách a nebo vám poradil, jaké doplňky stravy si máte pořídit. Nekupujte to samy a necpěte se zbytečně jakýmikoliv léky, byť by vám slibovaly cokoliv. Spolehněte se na stravu. Váš organismus se bude měnit a přizpůsobovat k tomu, co mu budete dávat. Nedrážděte ho zbytečně.
Znalosti z oboru diety na hubnutí jsou nezbytnou složkou ve vašem úsilí. Věnujte se hlavně těmto tématům:
* energetická hodnota jednotlivých potravin;
* složení potravin-tuky,
* sacharidy (včetně dietní vlákniny)
* bílkovin;
* čtení obsahu výživných látek na štítcích, které určují kalorický obsah a složení potravin;
* nové návyky nákupní-přednost mají nízkokalorické potraviny;
* přípravě potravin-zabránit přidáním kalorickým před nízkokalorickými potravinami;
* při přípravě potravin se vyhnout vysoce kalorickým přísadám – jsou to kalorické přísady při vaření (např. tuky a oleje);
* zamezení velký příjem vysoce-kalorických potravin (jako mnoho tuků a sacharidů u potravin);
* udržení přiměřeného příjmu vody
* snížení velikosti porcí
* omezení konzumaci alkoholu