Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Zářivý cíl – můj stravovací program 2

Publikováno: 18.12.09
Počet zobrazení: 1893


      Autorka článku: Maura
Neberte proces hubnutí na lehkou váhu
Úspěch si zajistíme tím, že se budeme správně chovat během celé terapie. A pokud se neobrátíte na odborníka a budete to zkoušet samy, pak si musíte i osvojit určité znalosti , abyste získaly dovednost při připravě vhodné a účinné strategie pro trpělivé, zdlouhavé, ale účinné hubnutí. To, o čem si nyní povídáme, není určeno pro ty, které nemohou jen dopnout oblíbenou sukni.


Jde o vážný proces, který bude znamenat vždy, že jsme změnily život a přizpůsobily jsme se normálnímu životnímu stylu. Proto se nemůžete chovat tak, že už zítra budete očima mlsat a hltat výlohu cukrárny. A nebo si v noci dáte zdát u šunko-flecích či žemlovkách plnou sladkých jablek a ořechů. Ale brzy poznáte, že my budeme jíst daleko lepší jídla, chutnější a zdravá. A budeme vědět, proč jíme takovou stravu a co jíme. Vyměníte jednu kuchyni za druhou. Vyměníte bývalé chutě za jiné. Tak se toho nebojte a pojďme dál!

Až si sestavíte jídelníček, navštivte svého lékaře
Svěřte se svému lékaři, že se snažíte hubnout a že byste byly rády, kdyby vám pomohl hlídat dostatek živin v potravinách a nebo vám poradil, jaké doplňky stravy si máte pořídit. Nekupujte to samy a necpěte se zbytečně jakýmikoliv léky, byť by vám slibovaly cokoliv. Spolehněte se na stravu. Váš organismus se bude měnit a přizpůsobovat k tomu, co mu budete dávat. Nedrážděte ho zbytečně.

Vzdělávejte se v oboru své diety a vařte zdravě
Znalosti z oboru diety na hubnutí jsou nezbytnou složkou ve vašem úsilí. Věnujte se hlavně těmto tématům:
* energetická hodnota jednotlivých potravin;
* složení potravin-tuky,
* sacharidy (včetně dietní vlákniny)
* bílkovin;
* čtení obsahu výživných látek na štítcích, které určují kalorický obsah a složení potravin;
* nové návyky nákupní-přednost mají nízkokalorické potraviny;
* přípravě potravin-zabránit přidáním kalorickým před nízkokalorickými potravinami;
* při přípravě potravin se vyhnout vysoce kalorickým přísadám – jsou to kalorické přísady při vaření (např. tuky a oleje);
* zamezení velký příjem vysoce-kalorických potravin (jako mnoho tuků a sacharidů u potravin);
* udržení přiměřeného příjmu vody
* snížení velikosti porcí
* omezení konzumaci alkoholu

Autor: Maura, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: