Dnes je 21.09.2024, Svátek má Matouš, zítra Darina

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Jak klesá státní důchod?

Publikováno: 22.01.10
Počet zobrazení: 1603
      Životní úroveň některých penzistů je ve vyspělých zemích vysoká. Jedná se však o občany, kteří se nespoléhají na státní penzi a finanční budoucnost vzali včas do svých rukou. V Česku klesla státní penze v porovnání s průměrnou čistou mzdou za deset let o 6 % a tento trend bude pokračovat.

V Česku klesla státní penze v porovnání s průměrnou čistou mzdou za deset let o 6 % a tento trend bude pokračovat.

Výše státní penze klesá ve všech vyspělých zemích světa. Vzhledem k nepříznivému demografickému vývoji si jednotlivé státy nemohou dovolit současné nastavení penzijního systému. Všechny zprávy hovoří o tom, že státní penze bude v Česku v budoucnu klesat, ale státní penze již významně klesá nyní. Za posledních 10 let klesla stání penze v porovnání s průměrnou mzdou o 6 %.

Více si můžete přečíst ZDE.

Zdroj: MFDnes, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 1 komentář (0 komentářů čeká na schválení)

22.01.2010 15:26  Věra Zejdlová

Současní důchodci jsou ti, kteří pro tento stát pracovali a tudíž i platili nejdelší dobu (většina prakticky celý svůj život). Nyní, v době kultu mládí bez ohledu na jeho kvalitu, jsou stavěni do role obtížného hmyzu, který zatěžuje současnou společnost. Jejich důchod je nízký a ještě relativně klesá. Také v oblasti zdravotní péče na jejich rostoucí potřeby spojené s věkem (zrak, chrup) není myšleno, naopak z mnoha programů ZP jsou vyloučeni. A bude hůř ....

Zanechte komentář: