Dnes je 21.09.2024, Svátek má Matouš, zítra Darina

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Máte lepší paměť?

Publikováno: 29.01.10
Počet zobrazení: 1457
      Autorka článku: ELENA
Je zima, sněží, v zimě nic neobvyklého. Zejména dříve narození se diví, co že je na tom tak zvláštního. I já si vzpomínám na zimy podobné té dnešní. Stavěli se velcí sněhuláci, Mikuláš jezdil na saních tažených koňmi, bruslilo se nejen na stojaté vodě, ale i na řece nebo potoce… Asi to byly zimy hodně podobné té letošní.

Ale za nic na světě si nedokážu vybavit jakoukoli vzpomínku vztahující se k úklidu sněhu. Nevidím své rodiče ani prarodiče uklízející sníh. Ani traktor s radlicí… Prostě si nevzpomínám, že by se sníh nějak zvlášť řešil. Máte někdo lepší paměť?
Takže asi žádné problémy se sněhem nebyly, když si je nepamatuji.Pravda, bylo méně aut, ale autobusy jezdily, a nějaká ta auta také. Sníh nebyl žádná kalamita, patřil k zimě tak, jako k létu žně.

Ale ten současná sníh je jiný. Jiný v tom, kolik řečí se kolem něj nadělá. Kdyby všichni, kteří diskutují na téma, kdo ten sníh uklidí chytili lopaty a hrabla, bylo by po problému.

Jak je možné, že v Brně nebo Praze se nedá zaparkovat a Vídeň je bez sněhu? Že by tam měli specielní techniku? Možná spíš specielní – nejspíš úplně obyčejné – řešení.

Vrtá mi v hlavě, proč je cesta po naší dálnici klouzáním ve sněhové kaši a proč sotva přejedete hranice se Slovenskem ( i ti Slováci to zvládají líp!) je silnice jako vymetená o Rakousku ani nemluvě. Je to v lidech? Ve vládě? V obojím?

Zdroj: ELENA, Foto: internet

Vaše komentáře

Celkem 1 komentář (0 komentářů čeká na schválení)

30.01.2010 11:38  Dana

Také jsem o tom přemýšlela, i já už něco pamatuji a tak vím, že když jsem byla dítě, takovéto zimy byly normální. Vždy byla spousta sněhu,který byl celý leden, únor a část března (tak dlouho bylo zima a sníh držel) v parku se sáňkovalo a lyžovalo atd. Vzpomínám si, že chodníky se sypaly popelem z kamen (topilo se uhlím a tak ho bylo dost) nebo škvárou, nic se neodklízelo. Je pravda, že bylo málo aut, pamatuji na koňské povozy se zbožím.Na jaře prostě sníh roztál a bylo to.

Zanechte komentář: