Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Specialitky ze světových kuchyní 1

Publikováno: 3.01.10
Počet zobrazení: 1271
  Autorka článku: Tereza
Přiznám se, že hrozně ráda sbírám zajímavé recepty. Musím také říci, že mnohé z nich, ač na první pohled se moc nezdají, mají vynikající chuť a potěší i naše okolí, pokud není příliš konzervativní a nebo pokud má v pořádku trávicí ústrojí. A tak vás seznámím s několika nápady s překvapivými výsledky. Zkuste se trochu inspirovat.

Sirupy
Mátový sirup z Íránu
Íránský mátový sirup je velmi zajímavý tím, že k jeho výrobě nepotřebujete mnoho máty, jako například při vaření čaje. Je však trvanlivý a můžete ho uchovávat v lednici, uzavřený v lahvi, jeden rok. Nejlepší jsou lahve s keramickou zátkou.

Ingredience
2 hrnky cukru
1 šálek vody
½ šálku bílého octa
šťávu z jedné poloviny citronu

Cukr zamíchejte s vodou a nechtě na střední teplotě vařoit, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte ocet s citronovou šťávou a dál vařte 15 – 18 minut do překypění. Umyjte větvičky máty a přidejte do vařícího se sirupu a vše, i mátou vařte 1 minutu. Pak nádobu odsuňte z plotýnky a nechte vychladnout a pokojovou teplotu. V ledničce uchovejte v zavřené lahvi.

Na co se mátový sirup používá? Možno ho použít na hlávkový salát a nebo je to dobré pití, když tento sirup nalijete do perlivé vody.

Autor: Tereza, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: