Poslední diskuse
Zdraví
Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...Práce
Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...Co se kde děje
Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...Specialitky ze světových kuchyní 1
Autorka článku: Tereza Přiznám se, že hrozně ráda sbírám zajímavé recepty. Musím také říci, že mnohé z nich, ač na první pohled se moc nezdají, mají vynikající chuť a potěší i naše okolí, pokud není příliš konzervativní a nebo pokud má v pořádku trávicí ústrojí. A tak vás seznámím s několika nápady s překvapivými výsledky. Zkuste se trochu inspirovat. |
Sirupy
Mátový sirup z Íránu
Íránský mátový sirup je velmi zajímavý tím, že k jeho výrobě nepotřebujete mnoho máty, jako například při vaření čaje. Je však trvanlivý a můžete ho uchovávat v lednici, uzavřený v lahvi, jeden rok. Nejlepší jsou lahve s keramickou zátkou.
Ingredience
2 hrnky cukru
1 šálek vody
½ šálku bílého octa
šťávu z jedné poloviny citronu
Cukr zamíchejte s vodou a nechtě na střední teplotě vařoit, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte ocet s citronovou šťávou a dál vařte 15 – 18 minut do překypění. Umyjte větvičky máty a přidejte do vařícího se sirupu a vše, i mátou vařte 1 minutu. Pak nádobu odsuňte z plotýnky a nechte vychladnout a pokojovou teplotu. V ledničce uchovejte v zavřené lahvi.
Na co se mátový sirup používá? Možno ho použít na hlávkový salát a nebo je to dobré pití, když tento sirup nalijete do perlivé vody.
Autor: Tereza, Foto: Internet