Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Specialitky ze světových kuchyní 2

Publikováno: 10.01.10
Počet zobrazení: 1118
  Autorka článku: Tereza
Růžová marmeláda Gulkhan od RAGHUNANDANA
Indové nám zase nabízejí růžový sirup. Je vynikající a není těžké si připravit. Jen bych chtěla upozornit, milí čtenáři a gurmáni, že musíte postupovat s velikou trpělivostí. Nyní vám představím recept, který je, jak jinak, i léčivý.

Používá se jako příchuť do misek se sladkým jídlem. Nebo ho mícháme s máslem. Jeho velikou předností je mírně sladká chuť, je výborný při snížení horkosti a udržuje vláčnou pokožku a správný krevní oběh. Tak pozor!

Postup:
Z 1 květu růže otrháme lístky a dáme je do misky. Posypeme lžičkou cukru. Tento postup opakujeme každý den, dokud nedosáhneme množství 250 gramů obsahu. Vybírejte pouze růžová nebo červené růže, které mají příjemnou chuť. Za 10 – 20 dnů vyjmete ven suché okvětní plátky a cukr roztavte až vytvoříte sirup. Pak odejměte z plotýnky a paličkou nebo vařečkou vymíchejte pastu. A pak uzavřete do sklenice s víčkem. Nyní máte Gulkhan připravený a můžete mlsat.

Růžový sirup z okvětních lístků růže
1 šálek okvětních lístků
1 šálek vody
1 ½ šálku cukru
3 celé hřebíčky

Mladé lístky růže otrhejte a dobře propláchněte. Vložte do vody a přiveďte k varu, Duste asi pět minut. Přidejte cukr a hřebíček. Vařte až do chvíle, kdy je cukr rozpuštěný. A pak odstavte. Podávejte v perlivé vodě. Celkové množství, které získáte je 2 1/2 šálku.

Autor: Tereza, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: