Poslední diskuse
Zdraví
Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...Práce
Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...Co se kde děje
Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...Specialitky ze světových kuchyní 2
Autorka článku: Tereza Růžová marmeláda Gulkhan od RAGHUNANDANA Indové nám zase nabízejí růžový sirup. Je vynikající a není těžké si připravit. Jen bych chtěla upozornit, milí čtenáři a gurmáni, že musíte postupovat s velikou trpělivostí. Nyní vám představím recept, který je, jak jinak, i léčivý. |
Používá se jako příchuť do misek se sladkým jídlem. Nebo ho mícháme s máslem. Jeho velikou předností je mírně sladká chuť, je výborný při snížení horkosti a udržuje vláčnou pokožku a správný krevní oběh. Tak pozor!
Postup:
Z 1 květu růže otrháme lístky a dáme je do misky. Posypeme lžičkou cukru. Tento postup opakujeme každý den, dokud nedosáhneme množství 250 gramů obsahu. Vybírejte pouze růžová nebo červené růže, které mají příjemnou chuť. Za 10 – 20 dnů vyjmete ven suché okvětní plátky a cukr roztavte až vytvoříte sirup. Pak odejměte z plotýnky a paličkou nebo vařečkou vymíchejte pastu. A pak uzavřete do sklenice s víčkem. Nyní máte Gulkhan připravený a můžete mlsat.
Růžový sirup z okvětních lístků růže
1 šálek okvětních lístků
1 šálek vody
1 ½ šálku cukru
3 celé hřebíčky
Mladé lístky růže otrhejte a dobře propláchněte. Vložte do vody a přiveďte k varu, Duste asi pět minut. Přidejte cukr a hřebíček. Vařte až do chvíle, kdy je cukr rozpuštěný. A pak odstavte. Podávejte v perlivé vodě. Celkové množství, které získáte je 2 1/2 šálku.
Autor: Tereza, Foto: Internet