Poslední diskuse
Zdraví
Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...Práce
Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...Co se kde děje
Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...Specialitky ze světových kuchyní 4
Publikováno: 24.01.10
Počet zobrazení: 1276Autorka článku: Tereza Tentokrát vám předvedu jeden recept až z Norska. Jistě si řeknete – koprovka – tu známe, s tím nás Tereza nemůže šokovat. Ale zkuste a uvidíte, že budete překvapeni i s odpůrci koprovek. Tato polévka je totiž svěží. Má dobrou a jemnou chuť. |
Polévka z čerstvého kopru.
Pro 6 osob
2 lžíce nesoleného másla
1 lžíce mouky
2 lžíce čersvého mletého kopru
4 šálky studené vody
Sůl
1 / 2 l zakysané smetany
1 lžíce citrónové šťávy
Uděláme si jížku z mouky a másla pěkně do zlatova. Pak přidáme kopr, dobře promícháme a ihned nalijeme 1 / 2 šálku studené vody a mícháme do hladka. Pak přidáme 3-1/2 šálku vody a sůl dle chuti. Polévku necháme vařit 10 minut. Potom smícháme zakysanou smetanu s citronovou šťávou a vlijeme do polévkové mísy. Přidáme citron podle chuti. A polévku servírujeme. Můžeme zavařit krupicové nočky a ty v polévce vaříme podle velikosti, cca 5 minut.
Autor: Tereza, Foto: Internet