Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Specialitky ze světových kuchyní 4

Publikováno: 24.01.10
Počet zobrazení: 1276
  Autorka článku: Tereza
Tentokrát vám předvedu jeden recept až z Norska. Jistě si řeknete – koprovka – tu známe, s tím nás Tereza nemůže šokovat. Ale zkuste a uvidíte, že budete překvapeni i s odpůrci koprovek. Tato polévka je totiž svěží. Má dobrou a jemnou chuť.

Polévka z čerstvého kopru.

Pro 6 osob

2 lžíce nesoleného másla
1 lžíce mouky
2 lžíce čersvého mletého kopru
4 šálky studené vody
Sůl
1 / 2 l zakysané smetany
1 lžíce citrónové šťávy

Uděláme si jížku z mouky a másla pěkně do zlatova. Pak přidáme kopr, dobře promícháme a ihned nalijeme 1 / 2 šálku studené vody a mícháme do hladka. Pak přidáme 3-1/2 šálku vody a sůl dle chuti. Polévku necháme vařit 10 minut. Potom smícháme zakysanou smetanu s citronovou šťávou a vlijeme do polévkové mísy. Přidáme citron podle chuti. A polévku servírujeme. Můžeme zavařit krupicové nočky a ty v polévce vaříme podle velikosti, cca 5 minut.

Autor: Tereza, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: