Poslední diskuse
Zdraví
Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...Práce
Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...Co se kde děje
Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...Specialitky ze světových kuchyní 5
Publikováno: 31.01.10
Počet zobrazení: 1313Autorka článku: Tereza Želé z máty – americký recept. Uvědomuji si, že v české kuchařské praxi se želé moc nepoužívá a některé reepty k výrobě želé jsem již pro vás napsala. Ale nyní vám posílám opravdu něco unikátního a to je mátové želé. Máta má vynikající chuť a působí dobře na žaludek. Vyzkoušejte si to a uvidíte. |
Ingredience:
1 1 / 2 šálky čerstvé máty a i se stopkami
2 1 / 4 šálky vody
2 lžíce čerstvé citronové šťávy
Pro zelené zbarvení potraviny
3 1 / 2 šálky cukru
1 / 2 jeden sáček Certo (pektin)
Omyjte mátu a rozdrťě ji v mixéru. Pak dejte do velkého kastrolu zalijte vodou a přiveďte k varu. Odstraňte z ohně, přikryjte a nechte stát 10 min. Přidejte citrónovou šťávu a několik
kapek potravinářské barvy. Dále vmíchejte cukr nechte uvést do vysoké teploty za stálého míchání. Vmíchá se pektin, vařte 1 min. Shrábněmem pěnu. To u všech želé. Odstraníme z ohně, nalijeme do sklenic horké a utěsníme.
Jednou si mátové želé zkuste udělat a uvidíte, že vás nadchne!
Autor: Tereza, Foto: Internet