Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Specialitky ze světových kuchyní 5

Publikováno: 31.01.10
Počet zobrazení: 1304
  Autorka článku: Tereza
Želé z máty – americký recept.
Uvědomuji si, že v české kuchařské praxi se želé moc nepoužívá a některé reepty k výrobě želé jsem již pro vás napsala. Ale nyní vám posílám opravdu něco unikátního a to je mátové želé. Máta má vynikající chuť a působí dobře na žaludek. Vyzkoušejte si to a uvidíte.

Ingredience:
1 1 / 2 šálky čerstvé máty a i se stopkami
2 1 / 4 šálky vody
2 lžíce čerstvé citronové šťávy

Pro zelené zbarvení potraviny
3 1 / 2 šálky cukru
1 / 2 jeden sáček Certo (pektin)

Omyjte mátu a  rozdrťě ji v mixéru. Pak dejte do velkého kastrolu zalijte vodou a  přiveďte k varu. Odstraňte z ohně, přikryjte a nechte stát 10 min. Přidejte citrónovou šťávu a několik
kapek  potravinářské barvy. Dále vmíchejte cukr  nechte uvést do vysoké teploty za stálého míchání. Vmíchá se pektin, vařte 1 min. Shrábněmem pěnu. To u všech želé. Odstraníme z ohně, nalijeme do sklenic horké a utěsníme.

Jednou si mátové želé zkuste udělat a uvidíte, že vás nadchne!

Autor: Tereza, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: