Dnes je 21.09.2024, Svátek má Matouš, zítra Darina

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Centrum ústní hygieny pro seniory

Publikováno: 3.02.10
Počet zobrazení: 1972
COREGA Tour 2009 – pí Borovanská
aneb projekt Corega Senioři 2009 v cílové rovince
Projekt Corega Senioři 2009 navázal na úspěšný projekt Senioři 2008, kde se společnost GlaxoSmithKline rozhodla prostřednictvím značky Corega rozšířit své obchodní aktivity o zdravotnickou osvětovou činnost a podporu lidí v seniorském věku.

Projekt s názvem Senioři 2008 měl za hlavní cíl zaktivnit život českých seniorů a to dvěma cestami – odbornými přednáškami stomatologů v domovech důchodců a besedami s herečkou Valentinou Thielovou v knihovnách všech krajských měst České republiky.

Tým Corega Senioři 2009 se poté vydal na tour po ČR s nově vybudovaným preventivně-edukativním Centrem ústní hygieny pro seniory, které vzniklo na základě úspěchu tohoto projektu v roce 2008, ve snaze edukovat co největší počet seniorů a poskytnout jim odbornou pomoc stomatologa a zubní hygienistky přímo na místě. V rámci tour byl uskutečněn ojedinělý výzkum v oblasti péče o chrup a zubní náhrady u seniorů.

K dnešnímu dni jsou jako výstup z tour Pojízdného Centra ústní hygieny po ČR v rámci dotazovacího výzkumu k dispozici data z 5015 validních dotazníků. Což je v tomto segmentu velký testovaný vzorek.

Corega - projekt senioři
Corega – projekt senioři

Z celkového počtu 5015 dotazovaných vyplývá následující:

Z celkového počtu návštěvníků Centra je nositelů zubních náhrad 53%
Z celkového počtu návštěvníků Centra nemá zubní náhradu 47%
Z celkového počtu návštěvníků Centra nebylo u zubaře déle než 2 roky 17%
Z celkového počtu návštěvníků Centra chodí k zubaři pravidelně 1 x za půl roku 35%
Z celkového počtu návštěvníků Centra uvedlo, že nemá svého zubaře 10%
Z celkového počtu návštěvníků Centra uvedlo, že nikdy nebyli informováni o správné péči o chrup 1%

corega2

Pojízdné Centrum navštívilo v rámci své tour během roku 2009 5 domovů pro seniory po celé ČR, 6 lázeňských měst a 6 výstavních akcí s předpokládanou vysokou návštěvností seniorů a 2 kulturní akce, celkem tedy 19 akcí. Tour plán Centra naleznete níže. Pro návštěvníky Centra byli připraveny jednak informace z oblasti péče o zubní náhrady a ústní hygieny obecně, v diskrétních zónách pak bezplatná konzultace stomatologa a praktická pomoc dentální hygienistky a v neposlední řadě seznamy stomatologů s nenaplněným stavem pacientů v daném regionu. Cílem projektu bylo zlepšit všeobecné povědomí o možnostech a trendech v péči o zubní náhrady a pomoci českým seniorům orientovat se v dostupnosti stomatologické péče.

corega3

corega4tab2

Další preventivně – edukativní částí projektu Senioři 2009 byla např. spolupráce s Centrem celoživotního vzdělávání, které sídlí v Kulturním domě Vltavská v Praze 7. V rámci této spolupráce se konaly celkem 3 akce. Dne 27.1.2009 proběhla první akce s názvem Křeslo pro hosta, kdy hostem pořadu byla tvář Coregy Valentina Thielová. Besedy se zúčastnilo 50 členů Centra a Valentina velmi pobavila celé publikum svými hereckými zážitky.

Druhou akcí byla dne 18.3.2009 přednáška MUDr. Františka Rubeše s názvem Péče o chrup, které se zúčastnilo téměř 90 posluchačů.

Spolupráci Coregy a Centra celoživotního vzdělávání zatím uzavírá třetí akce – přednáška Jezte, mluvte a smějte se s jistotou, kterou tentokrát odprezentovala stomatoložka MUDr. Adéla Roubíčková. Přednášky, která se konala pod hlavičkou bloku pořadů Ve zdravém těle zdravý duch, se zúčastnilo 220 posluchačů.

corega5

Corega tak informovala o správné péči o chrup a zubní náhrady na 300 pražských seniorů.
Corega také oslovila ke spolupráci nadační fond Veselý senior, který mj. pořádá pravidelná setkání svých členů v Café Illusion, a to vždy poslední čtvrtek v měsíci. Dne 29.1. přednášel veselým seniorům MUDr. František Rubeš o správné péči o chrup a o zubní náhrady. Dne 30.4. poté nadšené hosty přivítala se svou besedou herečka Valentina Thielová.
Veškeré informace k Projektu Corega Senioři 2009 a pojízdnému Centru ústní hygieny naleznete na webových stránkách http://www.corega.cz.

Zdroj: COREGA – paní Borovanská

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: