Dnes je 19.09.2024, Svátek má Zita, zítra Oleg

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Cesta za zdravím 7

Publikováno: 16.02.10
Počet zobrazení: 911
  Autorka článku: Jarmila Pokorná
Bachova květinová terapie.
V cestě za zdravím člověka se stále více potvrzují slova starého čínského mistra Lao-C’: „Zadržte zlo, dokud neexistuje a poruchu, dokud se neprojeví.“ A právě tato nová metoda je jednou z mnoha možností jak si trvale udržet zdraví.

Jednou z léčebných metod alternativní medicíny je Bachova květová terapie. Filozofií tohoto systému léčení je jednoduchost, úplnost a uzdravování sebe samého. Cílem této terapie je vysílat energetické impulsy z namíchaných kapek do oblasti duševní (citové) a ta zase následně vysílá impulsy do oblasti tělesné. Mezi energií esence a lidskou energií se vytvoří vztah a tím se stimulují harmonické vibrace lidského těla. Esence působí na to, čemu říkáme negativní emoce – např. strach, vyčerpanost, nedostatečné sebevědomí, pýcha, žárlivost, nejistota, podrážděnost. Ty často vedou k blokaci energie a tím i k možnému propuknutí nemocí. Esence pomáhají odstranit zablokovanou energii a tím se člověk dostane zpět do harmonického vyváženého duševního stavu. Proto je někdy tato metoda nazývána léčbou obnovením harmonie vědomí.

Kdo byl Dr. Edvard Bach
Tuto terapii objevil Dr. Edward Bach (1886 – 1936). Dr. Bach po vystudování medicíny zastával různé posty v londýnských nemocnicích. Při tom si začal více všímat lékařů a jejich pacientů a zjistil, že lékaři se málo nebo vůbec zajímají o pacientův duševní stav nebo jejich povahu, což on sám považoval za klíč k nemoci a uzdravení. Byl přesvědčený o existenci jednoduché metody léčení, kterou budou moci snadno používat všichni lidé, nejenom lékaři. Počátkem roku 1919 získal místo bakteriologa v Londýnské homeopatické nemocnici a začal studovat knihy Samuela Hahnemanna, zakladatele homeopatie.
Kejklířka skvrnitá a Netýkavka žlázonosná
V září 1928 při své cestě do Walesu objevil dvě z jeho budoucích 38 esencí – Kejklířku skvrnitou a Netýkavku žlázonosnou. Po návratu do Londýna z nich připravil homeopaticky lék a začal jimi s velkým úspěchem léčit své pacienty. Postupně objevil 38 květových esencí s přesným udáním účinků. Tyto esence jsou připravovány z květů nejedovatých, planě rostoucích rostlin a stromů.

Metody : sluneční a vařící
V současné době se esence připravují dvěma základními metodami- sluneční a vařící. Obě jsou velice snadné na přípravu. Pravidelné, nepoškozené květy se v plném rozkvětu odstřihávají, aby se jich nedotkla lidská ruka, a nechávají se spadnout na hladinu vody v misce. V případě sluneční metody se miska s vodou, jejíž hladina je pokryta květy příslušné rostliny, nechá stát několik hodin na slunci. Potom se do odměrného válce přecedí voda, která zatím přijala životní energii dané rostliny a smíchá se s určitým množstvím alkoholu. Takto vzniká Matečná tinktura. Přidáním dvou kapek Matečné tinktury do lahvičky naplněné 20 ml čisté pramenité vody se připraví esence k používání. Užívají se obvykle 4 krát denně 4 kapky pod jazyk, nebo se mohou nakapat do jakéhokoli nápoje. Esence se můžou také kombinovat podle druhů potíží.

39. esence – Krizová
Nejznámější z těchto kombinací je někdy nazývaná jako 39. esence – Krizová, nebo také jako Kapky první pomoci. Je složena z pěti esencí a používá se při jakémkoli psychickém otřesu, zamezuje následkům šoku a pomáhá zvládnout nepříjemné události jako např. nehody, návštěva zubaře, operace, stav po obdržení špatné zprávy. Tuto Krizovou esenci používají i strážníci v Londýně, pokud se dostaví k nehodě dříve než lékař. Jejím podáním se u zraněných zamezí následkům šoku a tím může i esence zachránit život. Bachovy esence jsou vyráběny v Mount Vernon v oxfordském hrabství, Kde Dr.Bach žil a pracoval. Lidé , kteří je vyrábějí přesně dodržují metody a postupy Dr. Bacha.
Jsou esence bezpečné?
Esence jsou zcela bezpečné a vhodné pro všechny věkové kategorie i těhotné ženy. Nevyvolávají závislost, nežádoucí účinky ani alergie. Mohou se bezpečně kombinovat se všemi formami léčení. Jejich použití je velmi široké např. u depresí, komplexů, osobních problémů ve vztazích, potížích s učením, úzkostí, různých formách strachu, pocitech viny, sklíčenosti apod. Dnes tuto metodu používají nejen léčitelé, ale i někteří lékaři jako doplněk své celostní léčby.

Autor: Jarmila Pokorná, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: