Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Důchodce

Publikováno: 2.02.10
Počet zobrazení: 1461
  Autorka článku: ELENA
Důchod, důchodce, kdy do důchodu, kolik peněz v důchodu…V poslední době hodně frekventovaná témata. Mladší generace o tak vzdálené budoucnosti nepřemýšlí. Jak jsme na tom v jejich věku byli my – současní důchodci?

Vzpomínáte si ještě na vejminky? Pravda, nebylo to vždy ideální. Ale možná by se dalo z tohot osvědčeného systému poučit. Ne tím, že by senioři předávala své statky juniorům (dnes se rodí dětí málo, možná by nebyl s tím předáváním takový problém), ale způsob „vejminku“ by se určitě našel. Dovedu si představit důchodový systém, do něhož by děti přispívaly polovinou sobě a polovinou svým rodičům.

Možná by se zvedla porodnost, možná by se zlepšila výchova. Současný důchodce moc úcty nepozná. Ale také mezi sebou nemáme moc babiček z knihy Boženy Němcové. Společnost je nevrlá, naštvaná. Důchodce má špatnou pozici. Ale měl ji někdy v minulosti lepší? Bylo by lepší zvolit péči státu nebo péči svých dětí?

Kdo ví. Nejlepší je postarat se o sebe, zabezpečit si své stáří předem. Na to ale současným seniorům nezbývá čas.
Ti, kteří se na penzi teprve chystají, ještě nějaký čas mají. Hlavně ho nepromarnit. Rozhodně nelze spoléhat na současné důchodové pojištění. Vyhlídky důchodců se kvůli stárnutí populace stále zhoršují.

Zdroj: ELENA, Foto: internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: