Poslední diskuse
Zdraví
Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...Práce
Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...Co se kde děje
Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...Specialitky ze světových kuchyní 6
Autorka článku: Tereza Levandulová zmrzlina. Když se pořád mluví o tom oteplování, tak mne napadlo, že bychom měli asi v letních měsících trochu změnit navyklý životní styl. Co si o tom myslíte? Trochu se přizpůsobit počasí, protože rozhodně se počasí nebude přizpůsobovat nám. A tak si dopřejeme nezvyklých pochoutek, o kterých se nám v normálním běhu času ani nesní. A tady je levandulová zmrzlina. Opět americký recept. |
Ingredience:
4 žloutky
3 / 4 šálky cukru
2 / 3 šálku s plovinou smetany a s polovinou mléka dohromady (dále mlékosmetana)
6 čerstvých květů levandulí (palice)
2 / 3 šálku smetany ke šlehání nebo smetanu normální
2 šálky mléka
Rozšleháme žloutky s cukrem až se zapění. Záleží na tom, aby byl opravdu dobře ušlehán.Jemně zahřejeme tyto květy s mlékosmetanou. Jakmile se přivedou k varu, přelijeme do umíchaných žloutků s cukrem. Vrátíme směs na sporák a vaříme na mírném ohni za stálého míchání, dokud se mírně nezahustí. Ale nesmí přijít do varu. Na to pozor. V konci to má konzistenci pudingu, abyste rozuměli. Pak dáme tento puding do mísy a necháme chladnout a ještě mírně vlažnou vymícháme do konzistence krému. Přidáme zbývající 2 šálky mléka a dáme v ledničce vychladit, zmrznout. Asi bych vytvořila kopečky, aby se lépe servírovaly. A podáváme s oplatky.
Autor: Tereza, Foto: Internet