Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Specialitky ze světových kuchyní 6

Publikováno: 7.02.10
Počet zobrazení: 1259
  Autorka článku: Tereza
Levandulová zmrzlina.
Když se pořád mluví o tom oteplování, tak mne napadlo, že bychom měli asi v letních měsících trochu změnit navyklý životní styl. Co si o tom myslíte? Trochu se přizpůsobit počasí, protože rozhodně se počasí nebude přizpůsobovat nám. A tak si dopřejeme nezvyklých pochoutek, o kterých se nám v normálním běhu času ani nesní. A tady je levandulová zmrzlina. Opět americký recept.

Ingredience:
4 žloutky
3 / 4 šálky cukru
2 / 3 šálku s plovinou  smetany a s polovinou mléka dohromady (dále mlékosmetana)
6 čerstvých květů levandulí (palice)
2 / 3 šálku smetany ke šlehání nebo smetanu normální
2 šálky mléka

Rozšleháme žloutky s cukrem až se zapění. Záleží na tom, aby byl opravdu dobře ušlehán.Jemně zahřejeme tyto květy s mlékosmetanou. Jakmile se přivedou k varu, přelijeme do umíchaných žloutků s cukrem. Vrátíme směs na sporák a vaříme na mírném ohni za stálého míchání, dokud se mírně nezahustí. Ale nesmí přijít do varu. Na to pozor.  V konci to má konzistenci pudingu, abyste rozuměli. Pak dáme tento puding do mísy a necháme chladnout a ještě mírně vlažnou vymícháme do konzistence krému. Přidáme  zbývající 2 šálky mléka a dáme v ledničce vychladit, zmrznout. Asi bych vytvořila kopečky, aby se lépe servírovaly. A podáváme s oplatky. 

Autor: Tereza, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: