Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Specialitky ze světových kuchyní 7

Publikováno: 14.02.10
Počet zobrazení: 907
  Autorka článku: Tereza
Levandulové želé.
Roste Vám na zahradě levandule a vy nevíte, jak ji jinak použít, než vyhánět moly? Budetet šokováni z receptu, který vám nyní popíšu. Toto želé se může přidávat k ovocným koláčům a nebo mlsat jen tak, pěkně vychlazené.

Ingredience:
2 1 / 4 šálku jablečného moštu
1 šálek květů  levandule
3 1 / 2 šálky cukru
1 / 2  lahvičky teutého pektinu

Jablečnou šťávu s květy levandule přivedeme k varu. Pak odstraníme a necháme 15 minut stát. Pak opět postavíme na oheň a přidáme cukr a za stálého míchání uvedeme do varu. Vmícháme pektin a znovu přivedeme k varu a mícháme 1 minutu. Pak odstavíme, shrábneme pěnu a nalijeme do sklenic, do které jsme dali květy levandule se stonkami a sklenice utěsníme.

Autor: Tereza, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: