Poslední diskuse
Zdraví
Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...Práce
Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...Co se kde děje
Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...Specialitky ze světových kuchyní 7
Publikováno: 14.02.10
Počet zobrazení: 907Autorka článku: Tereza Levandulové želé. Roste Vám na zahradě levandule a vy nevíte, jak ji jinak použít, než vyhánět moly? Budetet šokováni z receptu, který vám nyní popíšu. Toto želé se může přidávat k ovocným koláčům a nebo mlsat jen tak, pěkně vychlazené. |
Ingredience:
2 1 / 4 šálku jablečného moštu
1 šálek květů levandule
3 1 / 2 šálky cukru
1 / 2 lahvičky teutého pektinu
Jablečnou šťávu s květy levandule přivedeme k varu. Pak odstraníme a necháme 15 minut stát. Pak opět postavíme na oheň a přidáme cukr a za stálého míchání uvedeme do varu. Vmícháme pektin a znovu přivedeme k varu a mícháme 1 minutu. Pak odstavíme, shrábneme pěnu a nalijeme do sklenic, do které jsme dali květy levandule se stonkami a sklenice utěsníme.
Autor: Tereza, Foto: Internet