Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Specialitky ze světových kuchyní 8

Publikováno: 21.02.10
Počet zobrazení: 931
Autorka článku: Tereza
Špenátové karí.
Tento recept pochází z indické u východní kuchyně. Je vynikající specialitou. Veškeré ingredice odpovídají potřebám rovnovážné a zdravé výživy.

1 kg skopového nebo hovězího, 500 g špenátu, 3 cibule,
6 stroužků česneku, 100 g másla, lžička mletého zázvoru,
2 lžičky koření karí, 2 lžičky chilli nebo pálivé papriky,
lžička tlučeného kmínu, lžička horkého koření (horkým kořením se myslí směs indického koření, v kterém je zastoupen dlouhý kmín, nové koření, kardamom a jiné. Pokud nemáte n akoření chuť, vymyslete si svou kombinaci.
4 lžíce jogurtu, sůl

Postup:
Maso nakrájíme na kostky. Na másle osmažíme nasekanou cibulku,
přidáme utřený česnek a všechno koření a jogurt. Na mírném ohni
smažíme několik málo minut. Přidáme maso, osolíme a pražíme až
dohněda. Pak vložíme rozmrazený špenát, podlejeme a dusíme, až je
maso měkké. Dáme dovysmahnout do vyhřáté trouby.

… a dobrou chuť.

Autor: Tereza, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: