Poslední diskuse
Zdraví
Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...Práce
Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...Co se kde děje
Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...Specialitky ze světových kuchyní 8
Autorka článku: Tereza Špenátové karí. Tento recept pochází z indické u východní kuchyně. Je vynikající specialitou. Veškeré ingredice odpovídají potřebám rovnovážné a zdravé výživy. |
1 kg skopového nebo hovězího, 500 g špenátu, 3 cibule,
6 stroužků česneku, 100 g másla, lžička mletého zázvoru,
2 lžičky koření karí, 2 lžičky chilli nebo pálivé papriky,
lžička tlučeného kmínu, lžička horkého koření (horkým kořením se myslí směs indického koření, v kterém je zastoupen dlouhý kmín, nové koření, kardamom a jiné. Pokud nemáte n akoření chuť, vymyslete si svou kombinaci.
4 lžíce jogurtu, sůl
Postup:
Maso nakrájíme na kostky. Na másle osmažíme nasekanou cibulku,
přidáme utřený česnek a všechno koření a jogurt. Na mírném ohni
smažíme několik málo minut. Přidáme maso, osolíme a pražíme až
dohněda. Pak vložíme rozmrazený špenát, podlejeme a dusíme, až je
maso měkké. Dáme dovysmahnout do vyhřáté trouby.
… a dobrou chuť.
Autor: Tereza, Foto: Internet