Dnes je 20.09.2024, Svátek má Oleg, zítra Matouš

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Celostní kosmetika pro seniorky – mastná pleť

Publikováno: 27.04.10
Počet zobrazení: 1699
  Autorka článku: Maura
Mastná pleť je lesklá, hustá a její zbarvení je matné. Často má chronicky mastná pleť hrubé póry a pupínky a jiné nepříjemné vady. Je náchylná k vytváření černých teček. U tohoto typu kůže jsou výrazné mazové žlázy produkujících maz.

A jsou velmi aktivní vyrábět stále více a více mazu, než je zapotřebí. Vytékající maz dává kůži mastný lesk. Na kůži jsou patrné rozšířené póry, které vidíme prostým pohledem. Příčinou mastné pleti je dědičnost Nezbývá, než se poohlédnout po vhodné dietě.

Co zhoršuje stav mastné pleti?
Hladiny hormonů
Těhotenství
Antikoncepční pilulky
Používaní nevhodné kosmetiky
Vlhké a teplé počasí
Nevhodná strava
Nevhodná životospráva

Péče o mastnou pleťMastná pleť potřebuje speciální čistící produkty a je potřeba se umývat dostatečným množstvím teplé vody a mýdlem, aby se zabránilo ucpávání pórů. Vyhněte se intenzivním produktům, které způsobují, že proužky mastné pleti šupinatí. Mohou způsobit reakci známou jako reaktivní seborrhoea, tedy nemoci kůže a podkožního vaziva.

Čeho se musíte vyvarovat?
Vyvarujte se takových kosmetických prostředků, které způsobují napjatost a dehydrataci pleti. Horní vrstvy kůže se uzavírají a to může vést k zablokování průtoku maziva. To omezuje průtok mazu póry vést k zablokování a akné.

Jaké kosmetické prostředky užívat?
Jen takové, které čistí mastnou pleť a rozhodujete se o oleji k zachování lesku Čistí mastnou pleť. Udržujte kůži v úzkostlivé čistotě. Limit mytí obličeje je dvakrát nebo třikrát denně. Příliš mnoho mytí stimuluje kůži k produkci mazu.

Čištění mastné pleti
Vyberte si čistící prostředek s péčí o mastnou pleť. Vyhněte se těžký čistícím krémům. Vyvarujte se používání drsných mýdel. Používejte pouze mýdla bez přísad.. Zkuste antibakteriální pleťovou vodu nebo lehce medikovaná mýdla a používejte je v kombinaci s vodou bohatou na minerály, ne vodu z vodovodu. Nepoužívejte čisticí prostředky nebo roztoky, které obsahují alkohol. Po očištění používejte přírodní olej bez hydratačních účinků. Ty pomáhají tento typ pleti udržovat vláčnou. udržet kůži vláčnou. Použijte teplou vodou při mytí obličeje. Horká voda rozpouští lépe než oleje pokožku vlažnou nebo studenou vodou.

Jak čistit mastnou pleť?
Obličej masírujeme i prsty, pomocí pohybu nahoru a ven. Dávejte pozor, abyste nevetřeli do kůže mýdlo nebo jiný prostředek, jinak si ucpete póry. Pokud je vaše mastná pleť šupinatá, tento problém odstraníte hlubokým čištěním.

Peeling mastné pleti
Pokud je vaše mastná pleť šupinatá, můžete napravit tento problém pomocí hlubokého čištění peelingem.

Použití vhodných jílů a nebo bahenních masek
Zkuste použít jíl nebo bahenní masku. Pokud máte citlivou pleť, použijte bílou nebo vhodné barevné jíly. Používejte lehké antiseptické noční krémy a pleťovou masku použijte dvakrát týdne. Zvolte obličejové kosmetické přípravky pro péči o speciálně pro mastnou pleť. Před použitím make-upu použijte denní antiseptický krém s aktivními látkami, které by snížily maz v mazových sekretech.

Přírodní péče o mastnou pleťPůl hodiny před koupelí si naneste na pleť okurkovou masku. Pokud vaše pleť je příliš mastná, do okurkové masky si přidejte trochu kolínské vody. To nejen pomáhá udržet pleť bez mazu, ale působí i svíravě a zamezí se vzniku akné.

Pokud chcete zabránit tomu, že po nanesení make-upu máte po obličeji mapy, naneste na pleť trochu šťávy z okurek, nechte pleť důkladně proschnout a poté naneste make-up.
Vyberte svíravý prostředek, který obsahuje aceton. Silně stahující prostředky udělá více škody než užitku, stimulace vyšší produkci mazu..

Jílová maska s medem
Smíchejte jednu lžičku jílového prášku s jednou lžičkou přírodního medu. Naneste směs na obličej, vyhněte se oblasti očí. Nechte masku působit patnáct minut a pak dobře opláchněte vlažnou vodou. Opakujte alespoň třikrát týdně – a více.

Ošetření mastné pleti citronovou šťávou
Jednou nebo dvakrát denně si nanášejte směs stejných dílů citrónové šťávy s vodou. Nechte zaschnout a pak obličej opláchněte teplou vodou. Postupujte stejně, ale pak obličej opláchněte studenou vodou.

Dieta pro mastnou pleťJezte stravu bohatou na bílkoviny, ale omezte cukr, tekutiny a sůl.
Jezte hodně zelené listové zeleniny a čerstvého ovoce.
Dokonce i mírný nedostatek vitaminu B2 může způsobit mastnou pleť. Nutriční kvasnice, pšeničné klíčky a maso poskytují jak vitamin B5 a vitamín B2. Ostatní dobré zdroje vitaminu B2 jsou celá zrna, fazole, ořechy a mateří kašička. Pohanka, černé fazole a rýže jsou zcela vynikající na omlazení pleti.
Pijte hodně kvalitní vody, aby se pokožka hydratovala a odplavila toxiny..
Snížit množství tuku ve Vaší stravě. Vyhněte se vepřovému masu a velmi kořeněné a smažené potraviny. Nespotřebovává živočišných tuků, nebo tepelně-zpracovaných rostlinných olejů.
Nejezte žádné oleje, které jsou vystaveny teplu vařením nebo zpracováním. Použijte trochu oleje, pokud je to nezbytné, např. v zálivce. Nejvhodnější jsou za studena lisované oleje – řepkový nebo olivový olej.
Nepijte sladké nealkoholické nápoje a alkoholické nápoje. Vyhněte se cukru, čokoládě a nezdravému jídlu.
Esenciální oleje mastné kůže
Bergamot
Cedrové dřevo
Cypress
Kadidlo
Geranium
Juniper
Levandule
Citron
Šalvěj

Byliny pro mastnou pleť
Aloe vera má vynikající léčivé vlastnosti. Použít aloe vera gel lokálně, podle potřeby.
Lopuch kořen, heřmánek, přeslička, ovesné slámy, tymián a vyživují pokožku.
Levandule je velmi dobré pro mastnou pleť. Umývejte kůži levandulí několikrát denně.
Napařování pleti provádějte pomocí citronové trávy a kořene lékořice. Dvakrát nebo třikrát týdně vařte celkem 2 až 4 polévkové lžíce sušené nebo čerstvé bylinky na 2 litry vody. Napařujte se 15 minut. Po patnácti minutách obličej opláchněte studenou vodou a nehte obličej oschnout..
Nanášení vilínu virginského na kůži je vynikající pro absorpci mazu.

Autor: Maura, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: