Dnes je 18.10.2024, Svátek má Lukáš, zítra Michaela

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Proč útočí na seniory?

Publikováno: 30.04.10
Počet zobrazení: 1078
  Diskuse čtenářů o klipu Marthy Issové a Jiřího Mádla „Přemluv bábu a dědu, aby nevolili komunisty“. Proč se šíří nevraživost vůči seniorům na sociální síti Facebook a co je příčinou neúcty některých mladých lidí vůči starší generaci?

Minulý týden se na portálu YouTube.com objevil spot s herci Jiřím Mádlem a Marthou Issovou, kteří místy až vulgárním humorem vyzývají mladé lidi, aby přemluvili své prarodiče k hlasování proti levici. Základní myšlenka, kterou oba herci rozvíjejí, je, že starší lidé častěji volí levici, přičemž mladí – jejich děti či vnoučata – na ně mohou apelovat, aby tak nečinili.

Několik týdnů předtím se přitom na sociální síti Facebook objevila záplava nevraživých komentářů, videí a historek o důchodcích. „Jejich revírem je Kaufland, jejich tempo je vražedné – důchodci! Jejich protivníci jsou mládež, vysoké ceny a schody. Důchodci z ČR buzerují, hledají slevy a sedí v autobusech ve dne v noci.“ Tyto tři věty na Facebooku přilákaly do stejnojmenné skupiny diskutujících lidí už téměř čtvrt milionu členů, často dětí

Více si můžete přečíst ZDE.

Zdroj: MFDnes, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: