Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Inspirace zdravých jídel 2

Publikováno: 20.05.10
Počet zobrazení: 1414
  Autorka článku: JUDr. Irena Novotná
PŘÍRODNÍ ŘÍZKY.
Opravdu nevšední zážitek pro pravé gurmány je následující recept. Dobrou chuť.

Ingredience:
4 libové vepřové nebo telecí řízky, kuřecí prsíčka,
100 g šunky, 4 vejce, 8 půlených broskví z kompotu, citron, menší
celer, 2 lžíce zeleného hrášku, šálek majonézy, sůl,
olej na smažení

Postup:
Půlky broskví pokapeme citronovou šťávou. Rozemeleme dušená kuřecí prsíčka a vařený celer, smícháme s polovinou majonézy a směsí naplníme broskve. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme je a podélně rozřízneme. Vyjmeme žloutky, smícháme je s nakrájenou šunkou, hráškem a zbytkem majonézy, je-li nutno, přisolíme a směsí naplníme bílky. Řízky naklepeme, osolíme a na oleji po obou stranách osmažíme. Hotové naskládáme na ohřátý podnos a obložíme plněnými broskvemi a vejci. Nejlépe to chutná beze vší přílohy.
Ovocný pilaf
Tímto jídlem nadchnete ty strávníky, kteří milují kombinaci sladkých a slaných jídel.

Ingredience:
1 kg masa (nejlepší je kuřecí nebo hovězí), 250 g téhož masa
mletého, 2 větší cibule, ˝ lžičky tlučeného kmínu,
lžička mletého zázvoru, 2 lžičky práškového cukru,
12 sušených meruněk, 15 mandlí, 10 vlašských ořechů,
10 hrozinek, 350 g rýže, 2 lžičky horkého koření (str. 32),
250 g másla, 5 vajec, sůl

Postup:
Maso nakrájíme na kostky. Nasekáme cibulku. Oloupeme a nasekáme mandle. Rozlouskáme ořechy. Podusíme rýži. Cibulku osmažíme na másle dozlatova. Přidáme zázvor, kostky masa a osolíme. Po chvíli podlejeme vodou a dusíme doměkka. Maso vyndáme a ve šťávě dusíme vypranou rýži. V jiné nádobě hodíme maso na větší část másla a přidáme lžičku horkého koření a kmín. Navrch položíme větší část rýže a v troubě na mírném ohni dusíme asi půlhodinku. Zbylý kousek másla rozpustíme a upražíme na něm žloutky, jež si odložíme stranou. Do téže nádoby vložíme na máslo mleté maso a upražíme je. Přidáme trochu vody, lžičku horkého koření, sušené ovoce, rozsekané ořechy, mandle a bílky a dusíme dál asi deset minut. Když je to vydušeno, maso položíme na rýži z trouby, pokryjeme zbytkem rýže a navrch vyklepneme žloutky. Poprášíme cukrem a dáme do trouby ještě na pět minut zapéci.

Autor: JUDr. Irena Novotná, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: