Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Vyšší důchody bohatým se podle ODS nepodaří vyřešit včas

Publikováno: 1.05.10
Počet zobrazení: 1248
Rozhodnutí Ústavního soudu (ÚS) o výpočtu procentní výměry důchodu, který by se měl k 30. září 2011 změnit, působí politickým stranám těžkosti. Podle ODS se problém do tohoto termínu nepodaří vyřešit.

ČTK to sdělil mluvčí Občanské demokratické strany Martin Kupka.

„Paragrafovanou důchodovou reformu není možné stihnout prosadit do září příštího roku. Zároveň ale musíme nějak reagovat, protože by to jinak vedlo k výpadkům v důchodovém systému v řádu desítek miliard korun,“ oznámil Kupka. Důležité je podle ODS najít aspoň krátkodobé řešení, které nebude předmětem politického handrkování.

Návrhy stran na reformu se výrazně liší
Podle některých sociálních demokratů je přitom řešení poměrně jednoduché. Již před časem ekonomický expert ČSSD Jiří Havel navrhl změnu důchodového pojištění na důchodovou daň.

„Už to nebude pojištění, ale běžná důchodová daň. Tím pak máte celý problém vyřešený, protože daň můžete nastolit naprosto volně,“ řekl Havel Hospodářským novinám 19. dubna. Podle sociálních demokratů je tato klička jedinou možnou variantou, která zabrání tomu, aby lidem se středními a nižšími příjmy, kteří míří do penze, neklesly důchody. Zda se od té doby názory ČSSD nezměnily, se ČTK nepodařilo zjistit.

Více si můžete přečíst ZDE.

Zdroj: Lidové noviny, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: