Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Zpracováváme ovoce a zeleninu 2

Publikováno: 22.07.10
Počet zobrazení: 1039
Autorka článku: JUDr. Irena Novotná
CITRUSOVÁ MARMELÁDA. Z uvedeného množství surovin lze získat poměrně hodně této skvělé marmelády; klidně ji můžeme udělat jen z poloviční dávky.

Suroviny:

• 4 větší pomeranče
• 4 velké citróny
• 1 grapefruit
• 2,5 litru převařené vody
• 2,2 kg cukru

Postup přípravy:
Plody citrusů důkladně omyjeme v horké vodě. Šťávu z citrusů nejdříve vytlačíme a pak plody i s kůrou nakrájíme na tenké proužky nebo čtverečky. Jádra odstraníme a zavážeme do plátěného pytlíku. Všechnu šťávu, s nakrájeným ovocem a jádry zavázané v plátěném pytlíčku zalijeme převařenou vodou a necháme máčet přes noc v porcelánové nebo skleněné nádobě.

Druhý den vše vaříme asi dvě hodiny až je nakrájené ovoce měkké. Pak přisypeme cukr a pokračujeme ve svařování jen asi 20-30 minut nebo až kapka kápnutá na sklíčku již zrosolovatí. Je výhodné vařit spíše déle bez cukru a po jeho přidání již jen kratší dobu proto, aby marmeláda nezhnědla od vytvořeného karamelu.

Autor: JUDr. Irena Novotná, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: