Poslední diskuse
Zdraví
Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...Práce
Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...Co se kde děje
Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...Zpracováváme ovoce a zeleninu 2
Autorka článku: JUDr. Irena Novotná CITRUSOVÁ MARMELÁDA. Z uvedeného množství surovin lze získat poměrně hodně této skvělé marmelády; klidně ji můžeme udělat jen z poloviční dávky. |
Suroviny:
• 4 větší pomeranče
• 4 velké citróny
• 1 grapefruit
• 2,5 litru převařené vody
• 2,2 kg cukru
Postup přípravy:
Plody citrusů důkladně omyjeme v horké vodě. Šťávu z citrusů nejdříve vytlačíme a pak plody i s kůrou nakrájíme na tenké proužky nebo čtverečky. Jádra odstraníme a zavážeme do plátěného pytlíku. Všechnu šťávu, s nakrájeným ovocem a jádry zavázané v plátěném pytlíčku zalijeme převařenou vodou a necháme máčet přes noc v porcelánové nebo skleněné nádobě.
Druhý den vše vaříme asi dvě hodiny až je nakrájené ovoce měkké. Pak přisypeme cukr a pokračujeme ve svařování jen asi 20-30 minut nebo až kapka kápnutá na sklíčku již zrosolovatí. Je výhodné vařit spíše déle bez cukru a po jeho přidání již jen kratší dobu proto, aby marmeláda nezhnědla od vytvořeného karamelu.
Autor: JUDr. Irena Novotná, Foto: Internet