Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Zpracováváme ovoce a zeleninu 3

Publikováno: 29.07.10
Počet zobrazení: 1607
Autorka článku: JUDr. Irena Novotná
ANGREŠTOVÝ LIKÉR. Má hlavně dietní a nepatrné léčivé účinky. Surovinou je ovoce. Můžeme z něho získat četné, biologicky aktivní substance, mimo jiné pektiny, provitamin A, vitamin C, P, ze
skupiny B a mimo to lehce stravitelný fosfor, měď a železo.

Angreštový likér I.
5 kg angreštu, 2 kg cukru, 0,75 l čisté vodky (40–50%)

Čisté, zdravé a plně zralé odstopkované plody nasypte do skleněné nádoby, přidejte cukr a zalijte vodkou. Nádobu uzavřete a postavte na slunné místo na dva týdny. Každý den protřepejte. Po dvou týdnech, za podmínky, že se již cukr úplně rozpustil, tekutinu slijte, přeceďte a nalijte do lahví.

Angreštový likér II.
1 kg angreštu, tyčinka vanilky, střední kousek kořenu zázvoru,
50 dkg cukru, 1 l lihu (50%)

Plně zralý angrešt (nejlépe červený), měkký, nepoškozený, omyjte pod tekoucí vodou, odstraňte stopky a nasypte do skleněné nádoby, lehce ho rozmačkejte (ne na kaši) tak, aby plody popraskaly. Přidejte ostatní přísady a nakonec zalijte alkoholem. Nádobu hermeticky uzavřete a postavte na slunečné místo na dva týdny. Po uplynutí této doby tekutinu slijte, přeceďte a přefiltrujte přes filtrační papír. Nalijte do lahví, zazátkujte a zavoskujte a uložte do chladné a tmavé místnosti, kde je třeba nechat likér ještě minimálně půl roku dozrát. Je velmi chutný s lehkou angreštovou příchutí, barva je závislá na barvě angreštu.

Autor: JUDr. Irena Novotná, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: