Poslední diskuse
Zdraví
Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...Práce
Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...Co se kde děje
Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...Zpracováváme zeleninu
Autorka článku: JUDr. Irena Novotná Zelenina je důležitou potravinou a přesto ji mnoho lidí nevyhledává. Tento článek se pokusí prolomit nechuť k výrobkům ze zeleniny a přesvědčí Vás, že zelenina je zajímavá potravina, která současně přinese i zdraví. |
Pikantní zelenina
Ingredience:
2 červené papriky
2 zelení papriky
2 žluté papriky
4 menší cibule
4 mrkve
2 cukety
250 g zelí
1 balíček Pikant fix
Recept:
Papriky očistíme a nakrájíme na proužky, cibuli, mrkev a cukety oloupeme a nakrájíme na menší kousky, zelí nakroužíme, všechno promícháme a dáme do sklenic. Zálivku z pikantu připravíme podle návodu ze sáčku. Horkým nálevem zeleninu zalijeme a již nemusíme zavařovat.
Zelenina v soli
Ingredience:
2 kg mrkve
1 kg očištěného celeru
1 kg kořenové petržele
1 menší květák
2 kedlubny
20 menších rajčat
500 g soli
trochu mletého pepře a zázvor
Recept:
Očištěnou zeleninu (kromě rajčat) umeleme na masovém strojku. Pak ji dusíme s oloupanými a pokrájenými rajčaty, solí a kořením za občasného míchání dohusta a do vysmahnutí šťávy. Teplou zeleninu dáme do skleniček a zaváříme 20 minut při 80 stupňů Celsia. Na 1 litr polévky dáváme 1/2 a 1 lžičku této směsi.
Papriková pasta
Ingredience:
1 kg paprik
1 kg rajčat
1 kg cibule
250 g fazolek
10 lžic octa
2 lžíce cukru
2 lžíce přípravku Deko
1 dl oleje
Recept:
Očištěnou zeleninu pomeleme, smícháme s ostatními přísadami a 30 minut povaříme. Horké plníme do skleniček a sterilujeme 20 minut při 80 stupních Celsia.
Autor: JUDr. Irena Novotná, Foto: Internet