Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Zpracováváme zeleninu

Publikováno: 14.07.10
Počet zobrazení: 999
Autorka článku: JUDr. Irena Novotná
Zelenina je důležitou potravinou a přesto ji mnoho lidí nevyhledává. Tento článek se pokusí prolomit nechuť k výrobkům ze zeleniny a přesvědčí Vás, že zelenina je zajímavá potravina, která současně přinese i zdraví.

Pikantní zelenina
Ingredience:
2 červené papriky
2 zelení papriky
2 žluté papriky
4 menší cibule
4 mrkve
2 cukety
250 g zelí
1 balíček Pikant fix

Recept:
Papriky očistíme a nakrájíme na proužky, cibuli, mrkev a cukety oloupeme a nakrájíme na menší kousky, zelí nakroužíme, všechno promícháme a dáme do sklenic. Zálivku z pikantu připravíme podle návodu ze sáčku. Horkým nálevem zeleninu zalijeme a již nemusíme zavařovat.

Zelenina v soli
Ingredience:
2 kg mrkve
1 kg očištěného celeru
1 kg kořenové petržele
1 menší květák
2 kedlubny
20 menších rajčat
500 g soli
trochu mletého pepře a zázvor

Recept:
Očištěnou zeleninu (kromě rajčat) umeleme na masovém strojku. Pak ji dusíme s oloupanými a pokrájenými rajčaty, solí a kořením za občasného míchání dohusta a do vysmahnutí šťávy. Teplou zeleninu dáme do skleniček a zaváříme 20 minut při 80 stupňů Celsia. Na 1 litr polévky dáváme 1/2 a 1 lžičku této směsi.
Papriková pasta
Ingredience:
1 kg paprik
1 kg rajčat
1 kg cibule
250 g fazolek
10 lžic octa
2 lžíce cukru
2 lžíce přípravku Deko
1 dl oleje

Recept:
Očištěnou zeleninu pomeleme, smícháme s ostatními přísadami a 30 minut povaříme. Horké plníme do skleniček a sterilujeme 20 minut při 80 stupních Celsia.

Autor: JUDr. Irena Novotná, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: