Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Italská kuchyně – těstoviny se smetanovou omáčkou

Publikováno: 31.10.10
Počet zobrazení: 4720
Autorka článku: Marcela Nováková
Jakékoliv těstoviny, které máme v oblibě uvaříme a zalejeme omáčkou a teplé podáváme.

Omáčka.
Do menšího kastrolku nalijeme smetanu ke šlehání nebo smetanu 12 % nebo jen mléko ¼ litru a lžíci másla (levnější varianta, ale méně chutná i méně kalorická) v tomto rozpouštíme a mícháme na mírném ohni nivu a roztíratelné sýry – jakékoliv – bez příchutě raději, množství sýrů dohromady (niva nemusí být, pokud ji někdo nemá rád) je asi 15 – 20 dkg. Po rozpuštění sýrů vznikne hustější omáčka, přidáme do ní mletý pepř, trošku soli (niva je slaná), trošku provensálského koření, bazalky, sušeného česneku (nebo syrového drceného) – koření podle chuti. Omáčkou zalijeme teplé špagety.

Můžeme dochutit šunkou, kterou předem na plátky nebo kostky orestujeme. Nebo např. špenátem, který předem krátce povaříme v soli. Na závěr ozdobit strouhaným sýrem a kousky syrové zeleniny (rajče, pórek, paprika).

Volba dochucování záleží na chuti a co je v domě, stačí jen samotná omáčka a těstoviny, protože chuťově je jídlo výborné i bez zmíněných doplňků.

Rychlé bezmasé jídlo – dosti syté.

Autor: Marcela Nováková, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 2 komentáře (0 komentářů čeká na schválení)

24.04.2013 17:39  Gastronom

Tak toto je moc, titulek bych rozhodně smazal nebo přepsal. S italskou kuchyní toto nemá co do činění.

09.07.2012 12:04  Hana

Tohle není italská kuchyně. Ital by si na špagety nenakrájel šunku a postup k přípravě smetanové omáčky taky není zrovna italský. Řekla bych, že je to taková česká forma podle italské předlohy.

Zanechte komentář: