Poslední diskuse
Zdraví
Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...Práce
Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...Co se kde děje
Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...Italská kuchyně – těstoviny se smetanovou omáčkou
Autorka článku: Marcela Nováková Jakékoliv těstoviny, které máme v oblibě uvaříme a zalejeme omáčkou a teplé podáváme. |
Omáčka.
Do menšího kastrolku nalijeme smetanu ke šlehání nebo smetanu 12 % nebo jen mléko ¼ litru a lžíci másla (levnější varianta, ale méně chutná i méně kalorická) v tomto rozpouštíme a mícháme na mírném ohni nivu a roztíratelné sýry – jakékoliv – bez příchutě raději, množství sýrů dohromady (niva nemusí být, pokud ji někdo nemá rád) je asi 15 – 20 dkg. Po rozpuštění sýrů vznikne hustější omáčka, přidáme do ní mletý pepř, trošku soli (niva je slaná), trošku provensálského koření, bazalky, sušeného česneku (nebo syrového drceného) – koření podle chuti. Omáčkou zalijeme teplé špagety.
Můžeme dochutit šunkou, kterou předem na plátky nebo kostky orestujeme. Nebo např. špenátem, který předem krátce povaříme v soli. Na závěr ozdobit strouhaným sýrem a kousky syrové zeleniny (rajče, pórek, paprika).
Volba dochucování záleží na chuti a co je v domě, stačí jen samotná omáčka a těstoviny, protože chuťově je jídlo výborné i bez zmíněných doplňků.
Rychlé bezmasé jídlo – dosti syté.
Autor: Marcela Nováková, Foto: Internet