Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Jak využívat moc našeho podvědomí – 137

Publikováno: 22.10.10
Počet zobrazení: 2431
Autor článku: PhDr. Zdeněk Chmel
Minule jsem končil povídání o zákonu přitažlivosti s tím, že jej zaznamenala i lidová moudrost rčením: „Vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá“. Toto úsloví je tak známé, že je jistě není třeba komentovat.

Vrátím se ještě k těm třem odedávna platným zásadám jak se člověk může stát šťastným, k nimž jsem ještě dodal čtvrtou – pružnost myšlení.

První zásadu: Pevně věřit tomu, že budeme šťastni, jsem nekomentoval.

Zastavil jsem se pouze u druhé: Využít každého vhodného okamžiku.

A to proto, že by mohla být nesprávně pochopena či dokonce překroucena. Uvedl jsem příklady ze života, jak někteří lidé provozují to „využití vhodného okamžiku“ v záporném smyslu. A zdůraznil jsem, že zásady předpokládají jeho uplatnění jen v pozitivním smyslu. Také tu přidanou čtvrtou – Pružnost myšlení – jsem okomentoval a na dnešek jsem si ponechal OPTMISMUS. Můžeme to charakterizovat i slovy „Čekat jen to nejlepší“ nebo naším starým známým pozitivním myšlením. O něm mluvíme v souvislosti s mocí podvědomí stále. To proto, že na něm a na víře je založena metoda dr.Josepha Murphyho.

Už několikrát jsme si říkali, že nejhlubší vrstvy podvědomí skrývají nekonečnou moudrost a moc, nevyčerpatelnou zásobu možností, vloh a talentů, které jen čekají na to, aby se projevily. Jakmile začneme správně myslet, naučíme se chápat pravdu. A myšlenky, které zasadíme do našeho podvědomí, budou pozitivní a harmonické. Začne pracovat magická síla podvědomí a vytvoří nám příjemné životní podmínky nebo i to žádané štěstí. Pozitivní myšlení také zabrání škodlivým důsledkům nesprávných sugescí, pokud si budeme opakovat harmonické myšlenky, aby se vryly do našeho podvědomí. A protože podvědomí je také kolébkou našich zvyků, přinese změna myšlení i změnu ve způsobu života. Jinými slovy – všechno se obrátí k lepšímu. Přirovnejme si optimistu k zahradníkovi, který sází růže a pesimistu, k člověku, který zasévá plevel. Co je lepší?

Jakmile své myšlenkové pochody dostaneme pod kontrolu, naučíme se využívat sil podvědomí k vyřešení každého problému. Například i nespavosti. Žádné „počítání oveček“, jak to dělávali naši předkové na základě vyprávěnky o tom, jak pastýř vedl stádo ovcí po uzounké lávce, kde šly ovečky jedna za druhou: „první ovečka, druhá ovečka, třetí ovečka, desátá ovečka, padesátá, stopadesátá…“ Když to takto monotonně polohlasem říkala matka dítěti, usnulo. Byla to svého druhu ukolébavka. Když si to bezhlesně v duchu říkal dospělý člověk, možná že po té stopadesáté ovečce opravdu usnul. Já mm pro vás lepší radu.

Zkuste se naučit nazpaměť například toto přání: A teď budu spát hlubokým, zdravým, posilujícím spánkem. Nic mne z něj v noci nevyruší a já se ráno probudím (možno uvést v kolik hodin) vyspalý, odpočatý, plný síly a energie. A teď usínám… usínám… u-sínám… u-sí-nám…- až do té doby dokud skutečně neusnete. A když tomu budete hluboce věřit, budete brzy hluboce spát. A nebudete k tomu potřebovat ani „ovečky“ ani nejnovější americký přístroj DREAMER, jehož reklama slibuje rychlé odstranění nespavosti, únavy a depresí.

Podobné je to i s využitím moci podvědomí pro své zdraví. A poslední příklad, který dokazuje, že není možné slovy „bojovat“ proti nemoci a přitom si třeba hned po odchodu od ošetřujícího lékaře zapálit „nezbytnou“ cigaretu. Z filmového plátna nebo televizní obrazovky si určitě pamatujete Rudolfa Hrušínského v roli takového pacienta. Já jsem jich poznal celou řadu přímo v nemocnici. Nebudu jmenovat, ale takto se chovala i jedna velmi známá herečka, která už také není mezi námi. Možná právě proto, že si nedokázala odříci to své „žváro“. A kdyby jen jedno! Stovky těchto „hřebíků do rakve“…

Na druhé straně bychom mohli uvést pozitivní příklady, které skončily vítězstvím člověka nad zhoubnou chorobou. Je jich také celá řada. Opět nebudu jmenovat – určitě jste o nich také četli. Například je to známý trampský písničkář, který překonal mozkovou příhodu, jiný známý zpěvák zvítězil nad rakovinou, dalšímu praskl vřed na dvanácterníku. Byl hodně dní v umělém spánku, měl narušenu funkci mnoha orgánů – včetně těch hlasových. Oba se z toho dostali a začali znovu i zpívat. Možná neznali moc podvědomí, ale určitě jim pomohlo – třeba „nevědomě“ a necíleně – jejich pozitivní myšlení. A pro takové příklady nemusíte ani chodit nikam daleko. Některé znáte ze svého okolí i ze stránek tisku. Můžete si položit otázku: „Kde ti lidé berou takovou sílu?“ Na ni si ale odpovíme až příště.

Autor: PhDr. Zdeněk Chmel, Foto: Internet

Čtěte také klubové web-stránky http://www.klubdrmurphy.webnode.cz, kde je i Diskusní fórum, nebo přijďte na podzimní přednášky v Brně, které se konají v Občanském klubu, Kounicova 43. To, že jste tu první polovinu již propásli, nevadí, protože si na těch dalších můžete koupit knihu JAK VYUŽÍVAT MOC PODVĚDOMÍ, kde jejích myšlenky najdete. Ty další se konají 12., 19. a 26. října. A máte-li nějaké problémy, s kterými si nevíte rady, pak přijďte do mé poradny, která se zabývá rozvojem osobnosti a zkvalitněním života v každém směru, stejně jako zlepšením duševního i fyzického zdraví. Poradna je v Brně a každý klient-ka se musí předem objednat (tel. 549 257 402 nebo 604 158 676 či e-mail: drzch@quick.cz).

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: