Poslední diskuse
Zdraví
Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...Práce
Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...Co se kde děje
Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...Rychlý a levný oběd či večeře
Publikováno: 2.10.10
Počet zobrazení: 6519Autorka článku: Marcela Nováková Receptů není nikdy dost a čerstvým jídlem dobré chuti se zavděčíte vždy. Co takhle obyčejná sekaná? že Vám k tomu v chladničce zbylo kousek sýra ( už trochu osychá) a ještě další pochutiny, pro které nemáte uplatnění? Třeba je právě s tímto receptem využijete. |
Suroviny:
mleté maso cca půl kg, koření dle chutí, 2 vajíčka, lžíce hrubé mouky, tvrdý sýr, „co dům dal“.
Postup:
Mleté maso okořeníme dle chuti či zvyklosti, vymažeme formu na srnčí hřbet a asi v tloušťce 1 cm vložíme do formy ochucenou sekanou (asi 2/3 množství).
Dvě vajíčka rozklepneme do hrnečku, přidáme nastrouhaný sýr a lžíci hrubé mouky a vylejeme na maso v srnčím hřbetu.
Na to přidáme „co dům dal“ a zalejeme vejcem (např. párek, barevné papriky, hrášek, kukuřice, kolečka salámu.
Nakonec přidáme zbytek sekané a dáme na cca hodinu do trouby.
Po upečení vytáhneme z formy, nakrájíme a podáváme nejlépe s bramborami či bramborovou kaší.
Autor: Marcela Nováková, Foto: Internet