Poslední diskuse
Zdraví
Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...Práce
Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...Co se kde děje
Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...Těstoviny se špekem a zelím (místo halušek)
Autorka článku: Marcela Nováková syrové kysané zelí odstraňuje z těla veškeré plísně, houby – tím pročisťuje organismus, navíc má velké množství vitamínu C – je vhodný pro toto podzimní počasí a kdo ho nerad jí samotné, tak v tomhle hotovém jídle se ztratí jeho kyselost. |
Pro ulehčení a pro ty, kdo nerad halušky, tak použijeme jakékoliv těstoviny – celý sáček, které uvaříme a osolíme. Do nich vmícháme asi 20 – 30 dkg obyčejného uzeného voňavého špeku, který je nakrájený předem na kostičky a osmažený na malé škvarečky.
Nedáváme všechen omastek – jen podle chuti) a naposledy vmícháme kysané zelí – jeden sáček, ze kterého předem slijeme vodu, aby jídlo nebylo příliš kyselé. Dosolíme, jemně dopepříme.
Výborná „rychlovka“.
Těstoviny s omáčkou z mletého masa a posypané sýrem – levné, chuťově výborné a syté
Potřebujeme asi necelého půl kg mletého masa (může být klasická sekaná, ale lepší je pomleté maso jen hovězí – stačí přední).
Maso na troše oleje a jedné cibuli na kostičky a na mírném ohni (připaluje se) orestujeme a pak přikryjeme pokličkou a necháme, aby pustilo svou šťávu (podobně jako u guláše) nebo přidáme trošičku vody, aby se určitě nepřipálilo – mícháme a kontrolujeme orestování a puštění vlastní šťávy. Potom odstavíme a přidáme sůl podle chuti, mletý pepř, mletou sladkou papriku a dobrý je česnek (komu nevadí) podle chuti rozetřený 2 až 4 stroužky (udělá chutí správný „říz“, promícháme a přidáme 2-3 dcl vřelé vody a vaříme necelou půl hodinu a občas promícháme. Na závěr až je maso měkké přidáme tři lžíce kečupu nebo malý rajský protlak, krátce povaříme a dochutíme kořením, pokud ještě nějaké schází.
Voda se vyvaří, ničím se nezahušťuje.
Omáčku s masem dáme na uvařené, sceděné a lehce máslem promaštěné špagety či jiné těstoviny vařené v osolené vodě nebo dosolíme hotové. Na omáčku dokud je vřelá nasypeme nastrouhaný eidam (pro vylepšení) a pokapeme kečupem (kdo má rád).
Autor: Marcela Nováková, Foto: Internet