Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Těstoviny se špekem a zelím (místo halušek)

Publikováno: 24.10.10
Počet zobrazení: 1601
  Autorka článku: Marcela Nováková
syrové kysané zelí odstraňuje z těla veškeré plísně, houby – tím pročisťuje organismus, navíc má velké množství vitamínu C – je vhodný pro toto podzimní počasí a kdo ho nerad jí samotné, tak v tomhle hotovém jídle se ztratí jeho kyselost.

Pro ulehčení a pro ty, kdo nerad halušky, tak použijeme jakékoliv těstoviny – celý sáček, které uvaříme a osolíme. Do nich vmícháme asi 20 – 30 dkg obyčejného uzeného voňavého špeku, který je nakrájený předem na kostičky a osmažený na malé škvarečky.

Nedáváme všechen omastek – jen podle chuti) a naposledy vmícháme kysané zelí – jeden sáček, ze kterého předem slijeme vodu, aby jídlo nebylo příliš kyselé. Dosolíme, jemně dopepříme.
Výborná „rychlovka“.

Těstoviny s omáčkou z mletého masa a posypané sýrem – levné, chuťově výborné a syté

Potřebujeme asi necelého půl kg mletého masa (může být klasická sekaná, ale lepší je pomleté maso jen hovězí – stačí přední).

Maso na troše oleje a jedné cibuli na kostičky a na mírném ohni (připaluje se) orestujeme a pak přikryjeme pokličkou a necháme, aby pustilo svou šťávu (podobně jako u guláše) nebo přidáme trošičku vody, aby se určitě nepřipálilo – mícháme a kontrolujeme orestování a puštění vlastní šťávy. Potom odstavíme a přidáme sůl podle chuti, mletý pepř, mletou sladkou papriku a dobrý je česnek (komu nevadí) podle chuti rozetřený 2 až 4 stroužky (udělá chutí správný „říz“, promícháme a přidáme 2-3 dcl vřelé vody a vaříme necelou půl hodinu a občas promícháme. Na závěr až je maso měkké přidáme tři lžíce kečupu nebo malý rajský protlak, krátce povaříme a dochutíme kořením, pokud ještě nějaké schází.
Voda se vyvaří, ničím se nezahušťuje.

Omáčku s masem dáme na uvařené, sceděné a lehce máslem promaštěné špagety či jiné těstoviny vařené v osolené vodě nebo dosolíme hotové. Na omáčku dokud je vřelá nasypeme nastrouhaný eidam (pro vylepšení) a pokapeme kečupem (kdo má rád).

Autor: Marcela Nováková, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: