Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Vánoční cukroví 3

Publikováno: 26.11.10
Počet zobrazení: 5682
  Autorka článku: Marcela Nováková
Už přemýšlíte nad vánočním pečením? Zatím je čas jen na vybírání receptů – některé Vám nabízíme.

Čokoládové košíčky s krémem
Suroviny na těsto: 400 g hladké mouky, 4 žloutky, špetka soli, 250 g Hery, 120 g moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 70 g strouhaných vlašských ořechů, lžička kakaa.
Dále: rozpuštěná čokoláda, rybízová marmeláda, nastavovaný máslový krém, sekané pistácie a papírové košíčky.
Z uvedených surovin vypracujeme na válu těsto, rozválíme na slabší plát a vykrájíme z něj ozoubkovaná kolečka, která vložíme do moukou vysypaných formiček na košíčky. Pečeme při 160-170°C asi 8 minut. Upečené zchladlé košíčky vytřeme rozpuštěnou čokoládou, necháme ji ztuhnout a na dno košíčků položíme kousek rybízové marmelády. Potom do košíčků nastříkáme krém a uložíme je do chladna. Jakmile krém ztuhne, máčíme košíčky v rozpuštěné čokoládě, sypeme je sekanými pistáciemi a vkládáme do papírových košíčků.

Čokoládové rohlíčky
Suroviny 350 g strouhaných vlašských ořechů, 300 g moučkového cukru, 50 g hladké mouky, 100 g strouhaných piškotů, 3 vejce, kůra a šťáva z poloviny citronu.
Nastavovaný máslový krém s kakaem, rozpuštěná čokoláda, bílá cukrářská poleva.
Na válu vypracujeme těsto, rozválíme je na sílu asi 5 mm a vykrájíme rohlíčky. Pečeme je na plechu s papírem při 160-170°C 8-10 minut. Na upečené zchladlé rohlíčky nastříkáme ozdobnou trubičkou kakaový krém a dáme do chladničky ztuhnout. Potom máčíme rohlíčky v rozpuštěné čokoládě a po ztuhnutí je ozdobíme proužky bílé polevy.

Citrónové čtyřhránky s jahodovým džemem
Suroviny : 400 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, 3 žloutky, 250 g Hery, špetka soli, vanilkový cukr, citrónová kůra a šťáva.
Jahodový džem na slepení, růžová citrónová poleva a koupené cukrové zdobení.
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, zabalíme je do fólie a necháme v chladničce odležet. Potom těsto rozválíme na sílu 2-3 mm a formičkou vykrájíme kosočtverce. Pečeme je na plechu s papírem na pečení po dobu 6-7 minut při 170°C. Upečené zchladlé kosočtverce slepíme po dvou džemem, potřeme citrónovou polevou a ozdobíme cukrovým zdobením.

Čokoládové trojhránky s mátovým likérem
Suroviny : 300 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 3 žloutky, 200 g másla, 50 g strouhané hořké čokolády, špetka soli, špetka mleté skořice, 1 balíček vanilkového cukru.
Krém: 125 g změklého másla, 100 g moučkového cukru, 2 žloutky, podle chuti mátový likér.
Rozpuštěná bílá a tmavá čokoláda a pistáciové oříšky na ozdobení.

Na krém vyšleháme máslo s cukrem a žloutky do pěny. Přidáme mátový likér a krém uložíme na chladné místo.
Z uvedených surovin vypracujeme na válu těsto, zabalíme je do fólie a necháme v chladničce alespoň hodinu odpočinout. Potom těsto rozválíme na sílu 2-3 mm a vykrájíme trojúhelníčky. Pečeme je na plechu s papírem na pečení při 170°C asi 7 minut. Upečené zchladlé trojúhelníčky po dvou spojíme máslovým krémem, přelijeme rozpuštěnou bílou čokoládou a ozdobíme motivem z rozpuštěné tmavé čokolády a rozpůleným pistáciovým oříškem.

Autor: Marcela Nováková, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 1 komentář (0 komentářů čeká na schválení)

05.12.2017 06:30  Anna

Všechno cukroví vypadá dobře,určitě vyzkouším

Zanechte komentář: