Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Pamatujete si Amarouny ze seriálu Návštěvníci?

Publikováno: 1.12.10
Počet zobrazení: 938
  Autor článku: Gabriela Al Dhábba
Kdo z nás, současných „lidí z budoucnosti“, by si tenkrát pomyslel, že se hitem světové gastronomie opravdu stanou pokrmy netradičních barev, tvarů a především naprosto nových skupenství, jež se na jazyku rozplývají do zajímavých či dobře známých chutí.

. . . Tagliatele ze svařeného vína, šopský salát v pěně, smetanový krém připravený v tekutém dusíku, campari orange v molekulární podobě či populární nápoj B52 v kostce. . .

Takovéto delikatesky molekulární kuchyně ochutnali pasažéři nedávné mezigalaktické expedice pod krycím názvem Spektrum TV Party, kterou populární dokumentární stanice uspořádala jako oslavu svého nového vysílání. (Stanice prošla celkovým rebrandingem, vizuální a programovou proměnou, má nové logo a ve své dokumentární identitě dospívá do vysokého rozlišení formátu HD) Rautový stůl připomínající spíše vědeckou laboratoř, kde se přímo před úžaslým publikem připravovaly molekulární pokrmy, však nebyl jediným nadčasovým zážitkem, který si návštěvníci z party odnesli.

Scénář letu za hranice všednosti metaforicky odrážel nový slogan, kterým televize láká své příznivce, aby pohlédli na „Svět jinýma očima“. Originální atmosféru povýšilo samotné dějiště mystického Klubu Kostel u Staroměstského náměstí, který se prostřednictvím nejrůznějších multimediálních technologií a nevšedních dekorací proměnil pro daný večer v palubu raketoplánu plného vymožeností. Pasažéři vedeni hlavním pilotem – moderátorkou Lenny Trčkovou – tak měli v průběhu celého večera příležitost zhlédnout, poznat či vyzkoušet klasické a známé věci jinak, než bývá zvykem.

O mimořádné ántré se postaral tajemný LaserMan, jenž po futuristické hře s laserovými paprsky vyčaroval ze svých rukou nové logo Spektrum HD. V dalším průběhu poznávací výpravy měli hosté příležitost vyzkoušet si originální technologie jako lasergraffiti (tagování laserovým ukazovátkem) či malování do písku. Atraktivní obsah jednotlivých pořadů Spektra ztvárnilo na party působivé scénické vystoupení sólové tanečnice – Spektrum in Motion a unikátní fireshow v podání skupiny Palitchi, jejíž představení velkolepě zakončilo celou výpravnou misi.

Na následujícím odkazu přijměte prosím fotoreport z akce http://www.uschovna.cz/zasilka/AC5V6PGKSS3NFY6J

Autor: Gabriela Al Dhábba

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: