Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Vaříme o vánočních svátcích

Publikováno: 23.12.10
Počet zobrazení: 1217
  Autorka článku: Marcela Nováková
PLNĚNÉ ŘÍZKY. Na jednu velikou porci je třeba dvě kuřecí prsa, která rozklepeme, osolíme, jemně opepříme. Na jedno maso dáme tři plátky šunky, plátek tvrdého sýra a plátek nivy.

Čím více se dovnitř vejde ingrediencí, tím lépe. Přiložíme druhý díl kuřecích prsou a buď zašijeme nebo párátky propícháme, aby pořádně drželo v celku. Potom obalíme opatrně v hladké mouce, vajíčku a strouhance a na hodně mírném ohni smažíme na obou stranách, asi ½ – ¾ hodiny, aby se maso propeklo. Kdo má raději maso vepřové, lze udělat nejlépe ze dvou velkých řízků z kýty – jinak vše stejně.
Jako příloha se hodí hranolky, brambory nebo bramborová kaše, zeleninová ozdoba, tatarka.
Je to výborné a málokdo tuto porci sní najednou.

Pochoutky pro Vánoční svátky i Silvestra č. 2 – lze použít i pod obložené chlebíčky

SVÁTEČNÍ SÝROVÝ SALÁT: 250 g sýra Eidam, 250 g šunkového salámu, 5 sterilovaných okurek, 4 vařená vejce, 1 cibule, 1 lžička hořčice, 1 majonéza (nebo zakysaná smetana), mletý pepř, sůl. Sýr nastrouháme na hrubším struhadle, salám, vejce, okurky a cibuli drobně nakrájíme. Majolku smícháme s hořčicí, osolíme, opepříme a promícháme s nakrájenými surovinami. Necháme chvíli proležet.

HERMELÍNOVÝ SALÁT S VEJCI: Hermelín, 150-200 g šunkového salámu, 4 vejce uvařená na tvrdo, 1 malá cibule, 1 majonéza, podle chuti trochu nálevu z okurek, pepř, sůl. Hermelín, salám, vejce drobně pokrájíme, cibuli jemně usekáme, spojíme s majonézou, osolíme, opepříme.

PIKANTNÍ SÝROVÝ SALÁT: 300 g sýra Eidam, 70 g sýra Niva, 100 g šunkového salámu, 100 g majonézy, 100 g smetany. Sýry a šunkový salám nakrájíme na malé kostičky, dáme do mísy a spojíme majonézou. Nakonec lehce vmícháme ušlehanou smetanu.

VAJÍČKOVÝ SALÁT SE SÝREM A ŠUNKOU: 200 g tvrdého sýra, 100 g šunky, 4 sterilované okurky, 100 g křenové majonézy, 1 lžíce plnotučné hořčice, 5 natvrdo uvařených vajec, mletý pepř, sůl. Nastrouhaný sýr smícháme s jemně nakrájenou šunkou a okurkami. Spojíme majonézou ochucenou hořčicí a vmícháme nasekaná vejce. Osolíme, opepříme a podáváme s pečivem.

SÝROVÝ SALÁT: 200 g sýra Eidam, 100 g sýra Niva, 1 cibule, 1 červená paprika (může být i sterilovaná), lžíce oleje, česnek, majonéza, bílý jogurt. Nakrájenou cibuli osmahneme krátce na oleji. Do jogurtu vmícháme prolisovaný česnek, zjemníme majonézou. Sýr nakrájíme na kousky, přidáme orestovanou cibuli, na nudličky nakrájenou papriku. Promícháme a necháme několik hodin odležet.

Autor: Marcela Nováková, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: