Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Vaříme, smažíme, pečeme…

Publikováno: 5.12.10
Počet zobrazení: 1918
  Autorka článku: Marcela Nováková
Nabízíme inspiraci pro hospodyňky, starostlivé babičky a šikovné dědečky.

Zapečené brambory se zelím
Dáme uvařit celé brambory ve slupce, nechápe vychladnout, oloupeme a nakrájíme je na kolečka nebo je můžeme úplně rozdrobit na malé kousky (asi 8 větších brambor). Osmažíme jednu až dvě cibule a na ní asi 20 – 30 dkg salámu nebo kabanosu na kostičky. Uvaříme ve vodě zmraženou zeleninu – může být polévková směs nebo jiná podle chuti, scedíme a vše promícháme s bramborami. Nakonec přidáme sterilované zelí nebo kysané zelí, ze kterého jen vymačkáme šťávu a promícháme s ostatní směsí dohromady včetně přidání soli a pepře podle chuti.

Vymažeme pekáč sádlem nebo olejem a strouhankou, lehce směs brambor položíme na strouhanku, srovnáme a pečeme na 200 stupních asi 15 – 20 minut, až se zdá změklé a skoro upečené, tak zelejeme asi 3 vajíčkami rozmíchanými v troše mléka a pečeme dále až povrch bude dozlatova. Ve vajíčcích a mléce může být i nastrouhaný sýr. Ke konci pečeme už jen asi 5-10 minut než vznikne povrch dokřupava a do zlatova.

Rychlá buchta – „Hop do trouby“

Rozpustíme celou Heru a přidáme ½ sklenice vody (čtvrtlitrové), 2 tyto sklenice mletého cukru (může být o něco méně, kdo má rád méně sladké moučníky) a dále 3 lžíce pravého kakaa.
Polovinu této směsi dáme bokem a do druhé poloviny přidáme 4 ušlehaná celá vejce promíchaná řádně s ½ sklenicí hladké mouky a 1 prášku do pečiva a tuto polovinu směsi pořádně vyšlehané nalejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi půl a ¾ hodiny, propíchneme klasicky špejlí, abychom zjistili, zda je upečená.
Až je buchta upečená, tak na ni vylejeme druhou část, kterou jsme si nechali bokem, ta se vsákne do upečené buchty a je hotovo.

Autor: Marcela Nováková, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: