Poslední diskuse
Zdraví
Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...Práce
Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...Co se kde děje
Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...Babička vaří, smaží, peče… 1
Autorka článku: Marcela Nováková OSVĚDČENÝ BABIČKOVSKÝ RECEPT NEJEN PRO DĚTI – ZEMLBÁBA, ŽEMLOVKA. Nejdříve rozkrájíme rohlíky na plátky, rovněž veku nebo i vánočku (můžeme spotřebovat i včerejší pečivo). |
Do misky dáme měkký tvaroh, vanilkový cukr, vajíčko a pokud je tvaroh tužší, tak i trochu mléka a rozmícháme do hladka.
První vrstvu tvoří pokrájené pečivo, kterým vyložíme dno pekáčku, který je vymaštěný a vysypaný strouhankou. Na pečivo stěrkou rozprostřeme ochucený tvaroh, na něj další vrstvu na plátky pokrájeného pečiva. Teprve teď (aby nezhnědla) nastrouháme 3 jablka na plátky, smícháme je s vanilkovým cukrem se skořicí nebo se skořicovým cukrem a přidáme rozinky. Vytvoříme z nich další vrstvu a tu překryjeme poslední vrstvou plátků pečiva. Posypeme skořicovým cukrem a navrh položíme tenké plátky másla nebo Hery a polijeme dvěma rozkvedlanými vejci v mléce.
Pečeme v horké troubě asi 20 minut. Ideální je, když je horní vrstva pečiva pěkně křupavá. Při servírování můžeme ještě posypat skořicovým cukrem každou porci.
Místo některé z vrstev tvarohu nebo jablek můžeme dát (nebo k jablkům přidat) borůvky, jahody, rybíz.
Tvaroh můžete rozetřít pouze se žloutkem, sníh můžete ušlehat a dát na poslední vrstvu zalitou rozšlehaným vejcem.
Pokud se zdají jablka příliš sladká, pokapejme je citronovou šťávou.
Autor: Marcela Nováková, Foto: Internet