Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Babička vaří, smaží, peče… 1

Publikováno: 2.01.11
Počet zobrazení: 1255
Autorka článku: Marcela Nováková
OSVĚDČENÝ BABIČKOVSKÝ RECEPT NEJEN PRO DĚTI – ZEMLBÁBA, ŽEMLOVKA.
Nejdříve rozkrájíme rohlíky na plátky, rovněž veku nebo i vánočku (můžeme spotřebovat i včerejší pečivo).

Do misky dáme měkký tvaroh, vanilkový cukr, vajíčko a pokud je tvaroh tužší, tak i trochu mléka a rozmícháme do hladka.

První vrstvu tvoří pokrájené pečivo, kterým vyložíme dno pekáčku, který je vymaštěný a vysypaný strouhankou. Na pečivo stěrkou rozprostřeme ochucený tvaroh, na něj další vrstvu na plátky pokrájeného pečiva. Teprve teď (aby nezhnědla) nastrouháme 3 jablka na plátky, smícháme je s vanilkovým cukrem se skořicí nebo se skořicovým cukrem a přidáme rozinky. Vytvoříme z nich další vrstvu a tu překryjeme poslední vrstvou plátků pečiva. Posypeme skořicovým cukrem a navrh položíme tenké plátky másla nebo Hery a polijeme dvěma rozkvedlanými vejci v mléce.

Pečeme v horké troubě asi 20 minut. Ideální je, když je horní vrstva pečiva pěkně křupavá. Při servírování můžeme ještě posypat skořicovým cukrem každou porci.

Místo některé z vrstev tvarohu nebo jablek můžeme dát (nebo k jablkům přidat) borůvky, jahody, rybíz.
Tvaroh můžete rozetřít pouze se žloutkem, sníh můžete ušlehat a dát na poslední vrstvu zalitou rozšlehaným vejcem.
Pokud se zdají jablka příliš sladká, pokapejme je citronovou šťávou.

Autor: Marcela Nováková, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: