Poslední diskuse
Zdraví
Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...Práce
Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...Co se kde děje
Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...Babička vaří, smaží, peče…3
Autorka článku: Marcela Nováková V uspěchané době stíhají lidé jen rychlá občerstvení nebo bagetu zakoupenou v lahůdkářství na rohu. Zkuste připravit jídlo, které je připraveno doma, ze zdravých surovin a s láskou a péčí. |
ZAPEČENÉ BRAMBORY SE ZELÍM
Dáme uvařit celé brambory ve slupce, nechápe vychladnout, oloupeme a nakrájíme je na kolečka nebo je můžeme úplně rozdrobit na malé kousky (asi 8 větších brambor). Osmažíme jednu až dvě cibule a na ní asi 20 – 30 dkg salámu nebo kabanosu na kostičky. Uvaříme ve vodě zmraženou zeleninu – může být polévková směs nebo jiná podle chuti, scedíme a vše promícháme s bramborami. Nakonec přidáme sterilované zelí nebo kysané zelí, ze kterého jen vymačkáme šťávu a promícháme s ostatní směsí dohromady včetně přidání soli a pepře podle chuti.
Vymažeme pekáč sádlem nebo olejem a strouhankou, lehce směs brambor položíme na strouhanku, srovnáme a pečeme na 200 stupních asi 15 – 20 minut, až se zdá změklé a skoro upečené, tak zelejeme asi 3 vajíčkami rozmíchanými v troše mléka a pečeme dále až povrch bude dozlatova. Ve vajíčcích a mléce může být i nastrouhaný sýr. Ke konci pečeme už jen asi 5-10 minut než vznikne povrch dokřupava a do zlatova.
RYCHLÁ BUCHTA – „HOP DO TROUBY“
Rozpustíme celou Heru a přidáme ½ sklenice vody (čtvrtlitrové), 2 tyto sklenice mletého cukru (může být o něco méně, kdo má rád méně sladké moučníky) a dále 3 lžíce pravého kakaa.
Polovinu této směsi dáme bokem a do druhé poloviny přidáme 4 ušlehaná celá vejce promíchaná řádně s ½ sklenicí hladké mouky a 1 prášku do pečiva a tuto polovinu směsi pořádně vyšlehané nalejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi půl a ¾ hodiny, propíchneme klasicky špejlí, abychom zjistili, zda je upečená.
Až je buchta upečená, tak na ni vylejeme druhou část, kterou jsme si nechali bokem, ta se vsákne do upečené buchty a je hotovo.
Autor: Marcela Nováková, Foto: Internet