Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Babička vaří, smaží, peče…4

Publikováno: 22.01.11
Počet zobrazení: 1660
  Autorka článku: Marcela Nováková
V uspěchané době stíhají lidé jen rychlá občerstvení nebo bagetu zakoupenou v lahůdkářství na rohu. Zkuste připravit jídlo, které je připraveno doma, ze zdravých surovin a s láskou a péčí.

POLÉVKA – tzv. chudačka
Je zdravá, vzhledem ke kmínu působícím protirakovinově a vzhledem k jedné z nejznámějších plodin pro lidské zdraví – česneku.

Dáme vařit podle počtu porcí množství vody s kmínem a jemným bujonem (zeleninovým nebo drůbežím). Vývar osolíme. Kmín může být drcený nebo celý a pak přecedit, komu nevadí celý při jídle, tak ponechat celý, po převaření polévky, asi 20 minut, až se kmín pořádně vyvaří přídáme knedlíčky různého tvaru a velikosti rovněž podle Vaší chuti.

Knedlíčky – rukama spojíme v hmotu, která je vláčná, nepříliš tvrdá. Ingredience – česnek
podle žádané síly co se týká chutě česneku, strouhanka a sádlo, sůl opět podle chuti.

Nakonec zasmažíme jen jemně trochou zásmažky pro větší vydatnost, jinak je polévka
díky knedlíčkům i tak hustší než obyčejný vývar.

Je výborná, i když obyčejná. Může se jíst i s chlebem, kdo rád chleba k polévce.

Autor: Marcela Nováková, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 2 komentáře (0 komentářů čeká na schválení)

30.01.2011 22:57  Irena

Díky Marcele Novákové - zítra si hned udělám polévku "chudačku", bude určitě výborná, levná i zdravá.Hurá! /Aktivní a mladá důchodkyně - 68 let/.

25.01.2011 17:49  Ludvík Krmášek

Článek Biologické hodiny v našem těle nás velmi zaujal. Jsme ve věku, kdy je můžeme sledovat a také se tím řídit. Pani Dagmar jsme vděčni za jeho uveřejnění. Mnoho jsme si z toho sami s manželkou vypozorovali. Důchdci nad 72let. Děkujeme.

Zanechte komentář: