Poslední diskuse
Zdraví
Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...Práce
Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...Co se kde děje
Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...Babička vaří, smaží, peče…4
Autorka článku: Marcela Nováková V uspěchané době stíhají lidé jen rychlá občerstvení nebo bagetu zakoupenou v lahůdkářství na rohu. Zkuste připravit jídlo, které je připraveno doma, ze zdravých surovin a s láskou a péčí. |
POLÉVKA – tzv. chudačka
Je zdravá, vzhledem ke kmínu působícím protirakovinově a vzhledem k jedné z nejznámějších plodin pro lidské zdraví – česneku.
Dáme vařit podle počtu porcí množství vody s kmínem a jemným bujonem (zeleninovým nebo drůbežím). Vývar osolíme. Kmín může být drcený nebo celý a pak přecedit, komu nevadí celý při jídle, tak ponechat celý, po převaření polévky, asi 20 minut, až se kmín pořádně vyvaří přídáme knedlíčky různého tvaru a velikosti rovněž podle Vaší chuti.
Knedlíčky – rukama spojíme v hmotu, která je vláčná, nepříliš tvrdá. Ingredience – česnek
podle žádané síly co se týká chutě česneku, strouhanka a sádlo, sůl opět podle chuti.
Nakonec zasmažíme jen jemně trochou zásmažky pro větší vydatnost, jinak je polévka
díky knedlíčkům i tak hustší než obyčejný vývar.
Je výborná, i když obyčejná. Může se jíst i s chlebem, kdo rád chleba k polévce.
Autor: Marcela Nováková, Foto: Internet