Dnes je 20.09.2024, Svátek má Oleg, zítra Matouš

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Pozor na internet a vychytralé firmy

Publikováno: 11.01.11
Počet zobrazení: 1199
Autorka článku: Dagmar
Stalo se mi před pár dny, o co bych se chtěla s Vámi podělit a také Vás před tímto varovat. Problém se týká internetových nabídek na výhru.

Počátek tkví v tom, že se objeví, kdekoliv odkaz na klikněte sem a pokud se trefíte, vstupujete do hry, například na číslo v tabulce, která se stále míhá. Takže kliknete a objeví se další odkazy, a to ve stylu, chcete vyhrát auto a jaké, odklikněte, chcete se zúčastnit další hry o 3 miliony, odklikněte, pak na obrázku sada knih, a tam navrhují, zda chcete dál postoupit do hry, nikde není zmínka, že musíte koupit jednu z těchto nabízených knih, pokud chcete do hry vstoupit. Dále se objeví vyplnění adresy, telefonu a mailu a poté Vám přijde mail, že Vám společnost děkuje za objednání si dané knihy a že Vám bude doručena v nejbližších dnech, že jste si kliknutím na ANO knihu závazně objednali. Tudíž Vám děkují a vyhráváte i dvě krásné figurky na vánoční stromeček. (Cena knihy, kterou absolutně nepotřebujete stojí bez pár korun 600,- Kč, včetně 96,- Kč za poštovné a balné.) Nejste si vědomi, přímého okliknutí, že tuto knihu chcete zakoupit, ani není psáno o její ceně a kterou z těch knih hodlají prodat Vám. V prvopočátku Vás vyzvali jen ke vstoupení do slosování o automobil. Nic víc, za tím člověk absolutně nevidí.

Jelikož už takové firmy dávno znám a jsem člověk asertivní a neodkývu vše co mi kdo řekne, umím říkat NE, když věc nechci, tak jsem jim, značně znechucená, odepsala na jejich mail ve smyslu, že už neví jakým způsobem by vnutili svoje výrobky (znám tuhle firmu už z dřívějších let, jenže tohle dělali písemnou formou – dopisem různým lidem). Dále, že jsem nic nepodepsala a žádnou zásilku rozhodně nepřevezmu. Že bylo psáno, že jde o účast ve výhře a nikde předem napsáno, že soutěž je podmíněna koupí knihy. A že nechápu co si dovolují potvrzovat, na základě čeho – kliků na internetu a lákání na výhru, že děkuji, ale knihu opravdu nepotřebuji. Za pár hodin mi došla odpověď. „Vaše žádost byla předána na odpovědné oddělení. Pokud to ještě půjde, objednávku na zásilku budete mít zrušenou.

V případě, že by zásilka byla již odeslána, tak ji, prosím, nepřebírejte na poště. Po jejím vrácení bude objednávka stornována.“

Z toho vyplývá, že jsou si vědomi svého prodeje, který není podložen žádnou právní cestou.
Pochybuji, že by zásilka byla odeslána, když byl víkendový večer nebo spíše noc. Nicméně je jasné, že si je firma vědoma, že se takhle dá polapit možný kupec, dokonce hromada kupců, kteří neumí říct, že knihu nechtějí, bojí se, že by se jim mohlo stát něco nepříjemného, ale v takovém případě se není třeba obávat a to co nechcete si zkrátka nenechat vnutit. Je to jen ze strany firmy pokus o prodání svého výrobku v podstatě, bohužel, jakoukoliv cestou.

Důležité je se nenechat zmanipulovat, neutratit zbytečně poměrně velkou částku za zbytečnou a nepotřebnou věc, poradit se s někým a mít na paměti, pokud není podpis, neexistuje právní nárok na nic. Navíc za tuto cenu si mohu koupit knihy i tři, které se i opravdu líbí a které chci.

Takže ať už se Vám stane cokoliv podobného, nedejte se, jste v právu. Popřípadě se poraďte s někým a hlavně klid, dokud jste nic nepodepsali, není třeba žádných obav. Po podpisu jsou tyhle věci už pro řešení právníků – to jsou různé nabídky čehokoliv, kdy se upíšete na smlouvu, pak už není cesty ven a výrobek předražený a nepotřebný, pouze vnucený vhodnou psychologií, koupit musíte, třeba i na dlouhodobé splátky.

Dávejte si pozor a raději kupujte s velkou úvahou a v obchodech, tam jde koupit vše co se nabízí i touhle dle mě ne zrovna seriozní cestou.

Přeji jen spokojené a potřebné nákupy jakéhokoliv zboží.

Autor: Dagmar, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: