Dnes je 20.09.2024, Svátek má Oleg, zítra Matouš

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Senioři, nenechte se šidit a manipulovat

Publikováno: 4.01.11
Počet zobrazení: 1194
  Autor článku: Dagmar
Každému se občas stane, že Vám přijde do schránky leták o velikosti podlouhlé obálky, ve kterém se nabízí výlet na různá místa v ČR s občerstvením nebo obědem v ceně 99,- Kč, přičemž jsou slibovány různé dárky zdarma. Lákavé? Nebo už mnozí víte o co jde?

Ve skutečnosti jde o prezentaci nejrůznějších výrobků a o snahu je za každou cenu na této prezentaci (výletě) seniorům prodat.

Jak se to děje? Zkušený prodejce, který má za sebou důkladné a tvrdé psychologické školení umí mluvit a mluvit, chválit a chválit, vnucovat a vnucovat. Jenže zboží, ať už to jsou matrace, hrnce, nářadí, vysavače, filtry vody….. toto zboží není zázračné jak je zde tvrzeno a po výletě rychle a snadno zjistíte cenu stejného zboží nebo podobného, jen pod jinou značkou, ale se stejným složením, že je například o 9/10 korun levnější, a to už je hodně.

Senior zatímco se těší na levný výlet, je takto zmanipulován a je mu zboží za každou cenu vnucováno, dokonce pod výhrůžkou, že zpátky nebude odvezen. Pokud nedojde na výletě ke spokojenému prodeji, k prohlídce slibovaného zámku či jiné atrakci samozřejmě nedojde, „výletníci“ jsou drženi několik hodin na prezentaci, kde se snaží prodejce prodat. Senior je naivní, dělá mu problém přečíst řádně smlouvu, zvláště malé písmo, které je mnohdy nejzáludnější a nejdůležitější, nemá se s kým poradit, je mu trapné věc si nekoupit. A tak se tento nerovnoprávný soupeř stává snadným terčem a poměrně rychlým kupcem maximálně předraženého zboží, které logicky i skutečně nemůže splňovat slibované zázraky, ani není vhodným dárkem pro vnuky, protože ti vědí co je na trhu za zboží a kolik stojí a jaké má kvality. Neexistují hrnce, které uchrání před rakovinou, neexistují matrace, které Vás zbaví bolesti, kdyby něco takové existovalo, věděli bychom to všichni ze všech televizí a novin.

Senioři, nedejte se, ukažte svou sílu, nic nepodepisujte bez rady s někým kdo se vyzná, nedávejte nikomu svůj OP, kromě policistů, jen ti na to mají zákonné právo, kupujte si sami jen to co chcete a potřebujete, zajeďte si raději na výlet za tisícovku, který Vám vyjde mnohonásobně levněji, než výlet spojený s nákupem za několik i desítek tisíc, který pak splácíte z důchodu nebo se soudíte, o čemž také málokterý senior ví, že Zákon stojí na Vaší straně: když koupíte jakékoliv výrobky mimo sídlo firmy, která je prezentuje, máte šanci je do čtrnácti dnů vrátit bez udání důvodu (pokud v prodejně, tak do sedmi dnů bez udání důvodu). Pamatujte, že nikdo Vám zadarmo, jak na letácích slibují, nic nedá, dárek možná ano, ale za pár korun ke koupi několikatisícového zboží. Pokud zboží i přes jeho převýšenou cenu koupit chcete, vezměte si smlouvu o koupi domů a proberte je s někým zkušeným, pokud nemáte nikoho vhodného, použijte linku důvěry, předem si pořádně smlouvu přečtěte, i maličké písmo na ní a potom se raďte. Koupit můžete vždycky, nejen na místě tzv. výletu.

Naučte se říkat NE , což nás v minulém režimu rozhodně nenaučili, zkuste to jednou, půjde to podruhé a bude se Vám to líbit, a to nejen v tomto případě záludných a výnosných obchodů.

Autor: Dagmar, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: