Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Senioři nezahálí – psaní všemi deseti 1

Publikováno: 9.01.11
Počet zobrazení: 2197
  Autor článku: Alena Moravcová
Senioři, chcete se pobavit – kdo rád píše na počítači – a naučit se psát na klávesnici počítače či notebooku všemi deseti zpaměti?

1. lekce.
Základní položení prstů, poté můžeme psát.

Pravá ruka - ukazováček na J, prostředníček na K, prsteníček na L, malíček na ů. Levá ruka – ukazováček na F, prostředníček na D, prsteníček na S, malíček A.

Ruce musí být takto položeny a konec zápěstí zlehka položnény pod klávesnicí. Nikdy nepište bez tohoto počátečního postavení prstů a rukou, které musí být uvolněny a věnujte každé lekci min. 15 minut a opakujte si tuto lekci dokud nevyjde další, budou vycházet 2x v týdnu. Nedohánějte učení naráz, všechno se pak splete dohromady a učení nebude probíhat s cílem bezproblémů ovládnout celou klávesnici zhruba za tři měsíce, což touto formou jde úplně každému, kdo chce.


Základní položení rukou

Stačí se tomu věnovat dle pokynů, pokud bude nějaký dotaz nebo potíž, tak napište do diskuze a poradíme co a jak dál.

Nejprve začínáme písmenem j – pravý ukazováček. Pište následující vzor, vše vždy na celý řádek a další řádek odklepněte entrem, takže pište jen tolik, aby další řádek nenaskočil automaticky, ale museli jste vždy na další použít enter. To je základ.

Pište:
j j j j j j celý řádek, enter, další celý řádek mezi j je mezerník, který se vždy dělá palcem pravé ruky nebo levé ruky při psaní levou.

jk jk jk jk – napřed j – ukazováčkem a k prostředníčkem a mezerník palcem, takhle pořád dokola jk jk jk jk jk
napište asi tři řádky a pomalu, myslete u toho na psaní, aby nebyly chyby v mezerách atd. Pokud jsou, neopravujte je, aťvíte, kde jste dělali chyby,tam kde cítíte, že to nejde dobře, tak trénujte déle a naopak.

j k j k j k j k j k – j ukazováčkem, mezera palcem, k ukazováčkem To je vše k první lekci. Zkuste si zapamatovat, co který prst píše a druhý den se k tomu vraťte a napište každý vzor na tři řádky. Až si budete jisti, přejděte k další lekci.

Autor: Alena Moravcová, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 3 komentáře (0 komentářů čeká na schválení)

18.02.2011 10:59  dáša

Dobrý den, s textem, pokud to myslíte, jak opisovat text do pošítače, tak se text dá nalevo od klávesnice, díváte se jen na text a zpaměti píšete. Je to automatické, pokud se člověk naučí psaní deseti zpaměti. Pokud uděláte chybu, cítíte ji, podíváte se na obrazovku a opravíte. Po zvládnutí všech lekcí, to lze takto psát, opisovat z textu. Všechny lekce najdete když na levo vpravo dáte do HLEDEJ Senioři nezahálí - objeví je všechny dosavadní lekce a ostatní budou dále vydávány, ještě jich bude cca 20. Poté bude celá klávesnice ovládnuta, uloženo v mozku a člověk může psát i se u toho s někým bavit,je to automatické, samozřejmé například jako plavání, které se nezapomíná i když neplavete dvacet let. Pokud nemáte tiskárnu a nemůžete si lekce vytisknout a pak je trénovat, můžete si zminimalizovat lekci na těchto stránkách, otevřít program word, také ho zminimalizovat a na něm trénovat. Pokud jsem špatně pochopila Váš dotaz, tak napište. Zdravím. Dáša

17.02.2011 11:49  dáša

Dobrý den, jak to myslíte - jak se to trénuje s textem? Vysvětlím po vysvětlení. Šíblová

14.02.2011 20:54  Oto Kadlec

Dobrý den! Náhodou jsem objevil Váš kurz..Senioři nezahálí-psaní všemi deseti.Prohlédl jsem si všechny lekce, ale není mi jasné jak se to trénuje s textem :Piště. Děkuji za odpověd. Oto Kadlec

Zanechte komentář: