Poslední diskuse
Zdraví
Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...Práce
Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...Co se kde děje
Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...Babička vaří, smaží, peče…8
Publikováno: 19.02.11
Počet zobrazení: 1191Autorka článku: Marcela Nováková V uspěchané době stíhají lidé jen rychlá občerstvení nebo bagetu zakoupenou v lahůdkářství na rohu. Zkuste připravit jídlo, které je připraveno doma, ze zdravých surovin a s láskou a péčí. |
Vepřová nebo kuřecí játra po čínsku
Asi ½ jater, která jsou zbavená blan a nakrájená na kostky dáme na olej, se sklovatělou cibulí – asi 1 kus větší cibule, do větší pánve a orestujeme je. Potom přidáme podle chuti pepř, papriku mletou sladkou, 2 strožky česneku prolisovaného a podle chuti i jiné koření, které máme rádi, přidáme asi půl dcl vody a dusíme chvíli pod pokličkou, dokud se voda nevyvaří játra nezměknou, potom mícháme až zůstane hustá šťáva. Nakonec před konzumací celé osolíme, aby játra neztvrdla při solení za syrova.
Autor: Marcela Nováková, Foto: Internet