Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Babička vaří, smaží, peče…9

Publikováno: 26.02.11
Počet zobrazení: 1242
Autorka článku: Marcela Nováková
V uspěchané době stíhají lidé jen rychlá občerstvení nebo bagetu zakoupenou v lahůdkářství na rohu. Zkuste připravit jídlo, které je připraveno doma, ze zdravých surovin a s láskou a péčí.

Bavorská polévka (Německo)
(Bayerische suppe)

30 dkg vepřového masa i prorostlého, lžíce sádla, menší cibule, 15 dkg hrachu, 15 dkg krup nebo krupek, sůl, paprika, česnek, špetka majoránky, petrželová nať.

Omytý namočený hrách a namočené vyprané kroupy vaříme každé zvlášť téměř do měkka. Asi po 1,5 hodině varu oboje smícháme, přidáme drobně pokrájené maso, rychle opečené na zpěněné cibuli, papriku a ostatní koření a společně dovaříme. Nakonec přidáme sekanou petrželovou nať.

Mexická polévka (Jižní Amerika)
(Mexičan soup)

6 dkg másla, půl šálku cibule nakrájené na kolečka a rozebrané na kroužky, sůl, pepř, lžíce hladké mouky, ¼ kg rajčat, ¾ vývaru z kostí a křen.

Cibuli osmažíme na másle do zlatova, osolíme a opepříme, vmícháme mouku, osmahneme ji a přilijeme vývar. Přidáme oloupaná nakrájená rajčata a vaříme 25 minut. Prolisujeme sítem a posypeme strouhaným křenem.

Autor: Marcela Nováková, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: