Poslední diskuse
Zdraví
Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...Práce
Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...Co se kde děje
Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...Babička vaří, smaží, peče…9
Autorka článku: Marcela Nováková V uspěchané době stíhají lidé jen rychlá občerstvení nebo bagetu zakoupenou v lahůdkářství na rohu. Zkuste připravit jídlo, které je připraveno doma, ze zdravých surovin a s láskou a péčí. |
Bavorská polévka (Německo)
(Bayerische suppe)
30 dkg vepřového masa i prorostlého, lžíce sádla, menší cibule, 15 dkg hrachu, 15 dkg krup nebo krupek, sůl, paprika, česnek, špetka majoránky, petrželová nať.
Omytý namočený hrách a namočené vyprané kroupy vaříme každé zvlášť téměř do měkka. Asi po 1,5 hodině varu oboje smícháme, přidáme drobně pokrájené maso, rychle opečené na zpěněné cibuli, papriku a ostatní koření a společně dovaříme. Nakonec přidáme sekanou petrželovou nať.
Mexická polévka (Jižní Amerika)
(Mexičan soup)
6 dkg másla, půl šálku cibule nakrájené na kolečka a rozebrané na kroužky, sůl, pepř, lžíce hladké mouky, ¼ kg rajčat, ¾ vývaru z kostí a křen.
Cibuli osmažíme na másle do zlatova, osolíme a opepříme, vmícháme mouku, osmahneme ji a přilijeme vývar. Přidáme oloupaná nakrájená rajčata a vaříme 25 minut. Prolisujeme sítem a posypeme strouhaným křenem.
Autor: Marcela Nováková, Foto: Internet