Dnes je 20.09.2024, Svátek má Oleg, zítra Matouš

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

O kolik přijdeme v důchodu

Publikováno: 17.02.11
Počet zobrazení: 1633
  Důchodová reforma je jedním z největších témat současné vládní koalice.Na 17. února připravuje vláda materiál, který chce projednat v rámci tripartity.

Petr Nečas také oficiálně vyzve k jednání o penzijní reformě opoziční ČSSD. Ministr Drábek se v této věci již sešel s místopředsedou ČSSD Zdeňkem Škromachem.

Podle všech dostupných analýz bude počet lidí starších 65 let stále větší. Důvody jsou dva. Prvním je stále se prodlužující průměrná doba života a druhým důvodem je nízký počet nově narozených lidí.

Pokud se do republiky nebude ročně stěhovat cca třikrát více pracujících cizinců, než se stěhuje dnes, tak se tento trend v nejbližších letech nezmění.

Zmenšit počet důchodců lze pouze posunutím doby odchodu do důchodu. Ani současný vládní návrh není ve své podstatě opatřením ke snížení počtu důchodců, ale ke snížení nárůstu počtu důchodců. Dnes se každoročně posunuje doba odchodu do důchodu u mužů o dva měsíce, u žen je to ročně o čtyři. Návrh počítá se změnou u žen ze čtyř na šest měsíců. Ženy totiž nyní odcházejí do důchodu mnohem dříve, ale dožívají se v průměru mnohem delšího věku.

Více si můžete přečíst ZDE.

Zdroj: Lidové noviny, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: