Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Babička vaří, smaží, peče…10

Publikováno: 5.03.11
Počet zobrazení: 1129
Autorka článku: Marcela Nováková
V uspěchané době stíhají lidé jen rychlá občerstvení nebo bagetu zakoupenou v lahůdkářství na rohu. Zkuste připravit jídlo, které je připraveno doma, ze zdravých surovin a s láskou a péčí.

Pórek s brambory (Francie)
(Les poireaux aux pommes)

1 kg brambor, 30 dkg pórku, jedna cibule, petrželová nať, sůl, pepř, ½ šálku mléka, ½ šálku vývaru, 3 lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky.

Na rozpáleném oleji podusíme na mírném ohni jemně nakrájené bílé části pórku a nasekanou cibuli. Zaprášíme moukou, zamícháme a podlijeme vřelým mlékem a vývarem. Dobře promícháme, přidáme syrové brambory rozkrájené na tenká kolečka, osolíme a opepříme. Přiklopené dusíme na mírném ohni do měkka.
Vhodné jako příloha k masu i samostatně.

Dušená rajčata (Střední Evropa)

1 kg rajčat, 2 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, sůl, 1 lžíce sekané petrželové natě, máslo podle potřeby.

Na ohnivzdorném kastrole dusíme na oleji rozpůlená oloupaná rajčata, položená řeznou plochou dolů. Pak je obrátíme, osolíme, posypeme nasekaným česnekem a petrželovou natí a ještě krátce dopečeme. Hotové pokapeme máslem.
Podáváme jako přílohu k masu.

Autor: Marcela Nováková, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: