Poslední diskuse
Zdraví
Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...Práce
Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...Co se kde děje
Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...Babička vaří, smaží, peče…10
Autorka článku: Marcela Nováková V uspěchané době stíhají lidé jen rychlá občerstvení nebo bagetu zakoupenou v lahůdkářství na rohu. Zkuste připravit jídlo, které je připraveno doma, ze zdravých surovin a s láskou a péčí. |
Pórek s brambory (Francie)
(Les poireaux aux pommes)
1 kg brambor, 30 dkg pórku, jedna cibule, petrželová nať, sůl, pepř, ½ šálku mléka, ½ šálku vývaru, 3 lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky.
Na rozpáleném oleji podusíme na mírném ohni jemně nakrájené bílé části pórku a nasekanou cibuli. Zaprášíme moukou, zamícháme a podlijeme vřelým mlékem a vývarem. Dobře promícháme, přidáme syrové brambory rozkrájené na tenká kolečka, osolíme a opepříme. Přiklopené dusíme na mírném ohni do měkka.
Vhodné jako příloha k masu i samostatně.
Dušená rajčata (Střední Evropa)
1 kg rajčat, 2 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, sůl, 1 lžíce sekané petrželové natě, máslo podle potřeby.
Na ohnivzdorném kastrole dusíme na oleji rozpůlená oloupaná rajčata, položená řeznou plochou dolů. Pak je obrátíme, osolíme, posypeme nasekaným česnekem a petrželovou natí a ještě krátce dopečeme. Hotové pokapeme máslem.
Podáváme jako přílohu k masu.
Autor: Marcela Nováková, Foto: Internet