Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Babička vaří, smaží, peče…11

Publikováno: 12.03.11
Počet zobrazení: 1150
Autorka článku: Marcela Nováková
V uspěchané době stíhají lidé jen rychlá občerstvení nebo bagetu zakoupenou v lahůdkářství na rohu. Zkuste připravit jídlo, které je připraveno doma, ze zdravých surovin a s láskou a péčí.

Máslový řízek se sýrem (Francie)
(Steaks hakés au gruyere)

50 dkg mletého telecího nebo hovězího masa, 4 tenké plátky ementálu, 10 dkg másla nebo oleje, sůl a pepř.

Maso umeleme, osolíme, opepříme a utvoříme ploché bochánky po šířce je překrojíme a mezi obě půlky vložíme plátek sýra. Pevně spojíme a smažíme namále nebo oleji po každé straně 5 minut a podáváme se salátem.

Špenátové kroketky s tvarohem (Itálie)
(Polpettine di spinaci alla ricotta)

40 dkg uvařeného a vymačkaného špenátu, 30 dkg tvarohu, 4 lžíce strouhaného sýra – parmazán, ementál nebo čedar do kroketek, sůl, 2 žloutky, polohrubá mouka na obalení, 5 dkg másla na osmažení, 2 lžíce strouhaného sýra na posypání hotového pokrmu.

Opraný špenát uvaříme v malém množství vody, pak jej vložíme na chvíli do studené vody, vyjmeme, důkladně vymačkáme a nasekáme. Tvaroh utřeme v míse do hladka a vmícháme do něho žloutky, špenát, sůl a strouhaný sýr. V kastrole uvedeme do varu větší množství vody a pak zmírníme oheň, aby byl var sotva patrný. Špenátovou směs nabíráme lžící, na pomoučeném vále obalujeme moukou a zaoblujeme do tvaru kroketek. Vkládáme je postupně do vařící vody. Za chvilku vyplavou na povrch, necháme je asi 3 – 4 minuty dovařit, pak je vyjmeme dírkovanou sběračkou a když okapou, opečeme je na pánvi na horkém másle.
Podáváme je horké, pokapané máslem, v němž se vysmažily a posypané strouhaným sýrem.

Autor: Marcela Nováková, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: