Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Babička vaří, smaží, peče…12

Publikováno: 19.03.11
Počet zobrazení: 1376
Autorka článku: Marcela Nováková
V uspěchané době stíhají lidé jen rychlá občerstvení nebo bagetu zakoupenou v lahůdkářství na rohu. Zkuste připravit jídlo, které je připraveno doma, ze zdravých surovin a s láskou a péčí.

Gulášová polévka (Maďarsko)
(Guliásleves)

30 dkg předního hovězího masa, velká cibule, lžíce tuku, rovná lžička sladké papriky, rajče, dvě brambory a sůl.

Na tuku osmahneme drobně pokrájenou cibuli do zlatova a vložíme omyté maso pokrájené na menší kostky, osolíme, přidáme papriku a maso po všech stranách osmahneme. Pak dusíme podlité téměř do měkka, přidáme syrové brambory pokrájené na kostičky a podle potřeby přilijeme vodu a vaříme až jsou brambory měkké. Ke konci přípravy přidáme oloupané a drobné pokrájené rajče a krátce povaříme a odstavíme. Do polévky můžeme přidat ještě malé nočky.

Ukrajinský boršč (Ukrajina)
(Boršč ukrajinskij)

30 dkg vepřového nebo hovězího masa na vývar, 15 dkg červené řepy, 25 dkg čerstvého zelí, 20 dkg brambor, 5 dkg mrkve, 3 dkg petržele, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 8 dkg rajčat nebo 3 lžíce rajského protlaku, 1 lžíce másla, 1 lžíce octa, bobkový list, pepř, sůl, petrželová nať, pažitka nebo kopr, kyselá smetana.

Připravíme vývar z masa, Zelí pokrájíme nahrubo, brambory na kostky, zeleninu a cibuli na nudličky, vše osmažíme na másle a přidáme do vařícího procezeného vývaru. Přidáme vařenou červenou řepu, bobkový list a pepř. Do uvařeného boršče přidáme pokrájená rajčata, utřený česnek a petrželovou nať. Okyselíme octem a přidáme nakrájené maso. Do hotové polévky přidáme kyselou smetanu a podáváme s pirožky nebo chlebem.

Autor: Marcela Nováková, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: