Dnes je 21.09.2024, Svátek má Matouš, zítra Darina

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Příklady táhnou …

Publikováno: 10.03.11
Počet zobrazení: 1213
  Autorka článku: JUDr. Irena Novotná
Úžasný obchodní trik, který opravdu obdivuji, je budování dětských hřišť u hospod. To si maminky vyrazí s dětičkami na procházku, pěkně v houfu a do té nejbližší hospody s předzahrádkou, která je rozdělená a v druhé půlce je trávník, pískoviště a prolézačky pro děti od dvou do pěti let. A všichni mají klid.

Mateřská dovolená by měla hlavně sloužit k tomu, aby se matka s dítětem sblížila, aby ho naučila základním návykům, včetně mluvení, slušnému chování, samostatnosti, hře a zábavě. A vida! Už se na to přišlo, jak všechno skloubit dohromady. Takové dítě je za prvé v bezpečí, za druhé na maminku vidí a ona na něho, za třetí je v kolektivu svých vrstevníků, tak si tam mohou hrát, křičet, házet po sobě pískem, mlátit se lopatičkou, zatímco maminka se také nenudí, protože si sedí pěkně v hospodě, má kolem sebe vrstevnice, mohou si povídat, dát si pivko nebo víno, pořádně si zakouřit a v poledne jít domů. A odpoledne? To se vrátí domů tatínkové a ještě před spaním jdou s dětmi na malou procházku se vyřádit do té rozkošné zahrady, kde mají všechno, co potřebují. A tatínkové sedí u piva, sem tam zkontrolují děti, pořádně si poklábosí a jdou domů, aby uložili děti k spánku, zatímco maminka doma udělá něco dobrého k jídlu …

V sobotu a v neděli …
Proč chodit do přírody, stačí jet do Olympie, zajít si do restaurace, na nákupy, do kavárny, často se tam potkají známé rodiny, tak děti odloží do dětského koutku, aby si pohrály s těmi druhými a pak se jede domů.Tak takové vymoženosti jsme dřív neměli. To jsme vodili děti do přírody, do zoo, nebo do lesa, když nebylo pěkné počasí, tak jsme si s nimi doma hráli a nebo jsme poslouchali pohádky či četli z knížek. Děti jsou velmi vnímavé na prostředí a pamatují si. Kde s kým byly na výletě, co prožily, jaká zvířata viděly.Takže, majitelé hospod si vychovávají budoucí štamgasty, kteří asi budou u piva vzpomínat, jak si na té zahrádce krásně hráli a budou tam také, z piety, vodit zase své děti. Tak se dělá obchod! Žádné štráchy …

Nemyslím si, že vodit děti na hřiště u hospod je pro ně to nejlepší
Tedy, pokud někteří rodiče vychovávají děti tím způsobem, že by měly poznat nejdřív ten „reálný svět“, aby si nedělaly žádné iluze a věděly, s čím se budou potkávat, aby nebyly překvapené. Takže, když několikrát i při hře uslyší pár jadrných výkřiků při karetní hře, nebo dokonce k nim dolehne rozhovor, obsahující nějaké zajímavé informace z intimního života dospělých, tak jim to utkví v paměti. Po čase tomu porozumí. A ta jadrná slova, ty se naučí velmi brzy používat. Ono takové poučení, odchytané od dospělých, je posune rychle dopředu.

Moje university
Jestli se někdo pořád trápí tím, že děti jsou nevychované, že jsou k sobě hrubé až násilnické, že se hrubě vyjadřují, že nemají úctu k rodičům a ke starší generaci, pak se trápí zbytečně. Už je nikdo nepředělá, nepřesvědčí, že se mají chovat jinak, protože nemají ani příklady a ani prostředí na to, aby poznaly něco jiného, co by k jinému chování motivovalo. Vždyť právě tak se otrkají, podle výslovného mínění rodičů, poznají svět, jaký ve skutečnosti je, aby neměly žádné iluze. A tak se paní učitelka dozví, že pohádky jsou pro blbý, že se nepotřebují učit, že je to ve škole nebaví apod. Hlavní věc je šikovně vzít všechno za ten správný konec a nejvíc dobrých známých najdete jen v hospodě, tam se taky všechno dozvíte, plácnete si na nějakou zakázku, vyměníte si informace. To je přeci jasné! Kde jinde.

Autor: JUDr. Irena Novotná, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: