Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Upoutávka „Kluci z ulice“

Publikováno: 9.03.11
Počet zobrazení: 3047
Chalupa_kluci Své vzpomínky na dětství a klukovská dobrodružství v poválečných letech, prožitá v jedné z ulic karlovarské čtvrti Tuhnice si autor knihy Petr Chalupa, žijící v Karlových Varech od roku 1945, střádal „do šuplíku“.

Jeho vyprávění se ujal komunitní web pro seniory www.sedesatka.cz a společnost HELP&SUPORT s.r.o. a vydal je jako knihu s názvem „KLUCI Z ULICE“ (ISBN 978-80-904727-0-9)

Kluci z ulice nejsou jako Bylo nás pět, i když se obě knihy v mnohém podobají. Kluci z ulice jsou drsnější, syrovější, odráží se v nich jiná doba. Přesto je jejich klukovský svět stejně přitažlivý a zdá se, jakoby autor popisoval svými vzpomínkami naše vlastní dětství… Je psána svěžím jazykem a se zvláštním humorem, který pohladí….napsali „Vydavatelé“.
Kniha byla v prosinci 2010 velmi kladně hodnocena pí. Janou Klusákovou v KNIHOVNIČCE na Českém rozhlase 1 – stanice Radiožurnál.

Ukázka z knihy:
Chalupa_kluci2

Dodnes nevím, kde se jich tolik tenkrát nabralo. Mám podezření, že Hlaváčková přemluvila všechny své stejně staré obdivovatele a přitáhla sebou i kluky ze Dvorů a Doubí. „Pánové, tohle bude na dlouho“, prohlásil Ota Tomanů a učísl si hřebínkem černou pěšinku, když spatřil ten mrak nepřátel. Vzápětí se jednomu z vrhačů podařilo odhodit zapálené kopí, na jehož konci bylo poselství o vyhlášení války. Kopí se zabodlo do země v neveliké vzdálenosti od Hlaváčkové. Hořící vazelína se rozprskla do okolí. Hlaváčková sundala psanou zprávu, popošla k ostatním a chvíli se s nimi radila. Rozhostilo se silné ticho. Pak se Hlaváčková vrátila, vytrhla kopí ze země, šlápnutím jej přelomila a zakřičela: „Zítra ve tři na rašelině, rozbijeme vám všem držky“.

167 stran,
cena v brožovaném provedení, 177 Kč + poštovné a balné Knihu lze objednat na adrese redakce@sedesatka.cz
n e b o
na e-mail adr. autora: akryl42@seznam.cz
s uvedením adresy na kterou má být kniha dodána
případně
v prodejně knih: Odborná literatura DINO, I.P.Pavlova 36,
360 01 Karlovy Vary, tel.:353234048

Poznámka: Upoutávka na knihu se objevila i krajanském časopise „ČECHOAUSTRALAN“ (únor-březen).

Zdroj: p. Chalupa

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: