Poslední diskuse
Zdraví
Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...Práce
Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...Co se kde děje
Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...Babička vaří, smaží, peče…16
Publikováno: 16.04.11
Počet zobrazení: 1249Autorka článku: Marcela Nováková V uspěchané době stíhají lidé jen rychlá občerstvení nebo bagetu zakoupenou v lahůdkářství na rohu. Zkuste připravit jídlo, které je připraveno doma, ze zdravých surovin a s láskou a péčí. |
Filé po čínsku
300 g filé nebo restujeme na oleji do měkka. 2 varné sáčky rýže uvaříme dle návodu a necháme je řádně vykapat. Na větší pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme mraženou čínskou zeleninu, kterou 2 minuty restujeme, osolíme ji a zasypeme hotovou rýží. Poté orestujeme zeleninu s rýží a jemně vmícháme hotové filé.
Domácí zmrzlina
Tři žloutky utřeme s mletým cukrem do pěny – cukru dle chuti. Našleháme jednu šlehačku, přidáme vanilkový cukr a vše prošleháme šlehačem až je směs nadýchaná. Necháme zmrznout a podáváme s ozdobou samotné šlehačky, ovoce….
Pokud použijeme místo bílé šlehačky šlehačku čokoládovou, pak získáme místo zmrzliny vanilkové zmrzlinu čokoládovou.
Autor: Marcela Nováková, Foto: Internet